Кампанията "Прочети и предай" стъпи в Маринка

 11 ноември  830

Кампанията "Прочети и предай" стъпи в Маринка

-Сдружение с нестопанска цел "Младежки глас"

Националната кампания "Прочети и предай" стъпи и в село Маринка. В продължение на месеци младежи от Бургас събирах необходимите книги и помагала за образователния процес на жителите в селото.

Членовете на Национално сдружение "Младежки Глас" подариха 25 книги на село Маринка. Ръководителят на проекта МИКЦ-Бургас "Гласът на младите" Камелия Димитрова връчи книгите на Лъчезар Колев - кмет на село Маринка. Кампанията в село Маринка беше подкрепена от Росица Станкова - председател на клон Малко Търново към сдружението и Антон Берданков.

 

"Инициативата има за цел да достигне до малките населени места. Затова днес то се провежда в село Маринка - Община Бургас. Ние знаем, че в село Маринка има голям интерес към четеното и затова в продължение на три месеца събирахме книги от хора, които искаха да споделят творбите, които дълбоко са ги очаровали и завладели с други хора. Една подобна инициатива дава възможност да се съберат нови литературни произведения, без да е необходимо да се влагат допълнителни парични средства" каза Камелия Димитрова, ръководител на проекта МИКЦ-Бургас "Гласът на младите" към сдружението.

 

Книгите са безплатни за всички жители на града. Сред тях може да се открият детски разкази, енциклопедии, криминални романи или майсторски помагала. Младежите поставиха основите на кампанията "Прочети и предай" в село Маринка. Идеята е който желае да оставя книга, за да я прочете друг, а самият той също да избере нещо за четене от събраните вече произведения.

"С тази кампания срещнахме почитатели на книгите от всякакви групи. Стартираха нови запознанства и приятелства. Книгите са прозорец към света и отражение на духовността" споделят младежите.

Организатор беше Национално сдружение "Младежки Глас", по проекта МИКЦ-Бургас "Гласът на младите" по Национална програма за младежта 2011-2015, Подпрограма1: "Развитие на мрежата от Младежки информационно консултантски центрове /МИКЦ/", финансиран от Министерство на младежта и спорта.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: ЗАЩО БИХТЕ СТАНАЛИ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top