ДОБРОВОЛЦИ ОТ 4 ДЪРЖАВИ ПОДКРЕПЯХА АРБС ДВА МЕСЕЦА

 17 октомври  227

ДОБРОВОЛЦИ ОТ 4 ДЪРЖАВИ ПОДКРЕПЯХА АРБС ДВА МЕСЕЦА

„Европейски доброволци в спорта – EVS“ е двумесечен проект (59 дни) в София, чрез който 4 доброволци от 4 страни (Босна и Херцеговина, Чехия, Словакия, Унгария), се ангажираха с доброволчество в областта на спорта. Европейската доброволческа служба е една от най-добрите програми за развитие на младите хора и им помага да придобият практически умения и знания. Като комисар, Тибор Наврачич заяви наскоро, във връзка с 20-годишнината на програмата, че до 2020 г. трябва да бъдат подкрепени 20000 доброволци всяка година, които трупат опит в чужбина. Следвайки и прилагайки тази политика на ЕС, ние в АРБС се опитваме да направим всичко възможно да се реализира прекрасен доброволчески опит на местно ниво в България.

Доброволците подкрепиха организацията-домакин „Асоциация за развитие на българския спорт“ в дейностите, свързани с логистика на спортни събития: организиране на спортни мероприятия, проведени в България, както и такива, организирани по време на EWoS 2017, включително и международна спортна конференция „Европейски всеки ден на спорта“, спортни мероприятия за деца. По време на първото събитие, в което международните доброволци взеха участие – Международен шампионат на България по бадминтон, те се срещнаха и с г-жа Ваня Колева, заместник – министър на младежта и спорта.

Уменията, които доброволците развиха и подобриха, са способност да взаимодействат с различни култури и среди и да общуват на чужд език; изграждане на информираността и участие в местните общности; активно участие в обществения живот; увеличаване на самочувствието; изучаване на процесите по организацията на събития, семинари и курсове; превръщане на идеите си в реалност чрез планиране, организация и управление; способност за решаване на проблеми и конфликти в групата; екипност.

„Асоциация за развитие на българския спорт“ е акредитирана организация по Европейска доброволческа служба за посрещане, изпращане и координиране на доброволци за срока на програма „Еразъм+“ - 2014 - 2020.

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top