СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ ПОИСКАХА КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР В СТУДЕНТСКИ ГРАД

 13 октомври  194

СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ ПОИСКАХА КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР В СТУДЕНТСКИ ГРАД

С благотворителен концерт 13 октомври 2017 година в Студентски град ще започне кампанията за изграждане на културен център. Грандиозният концерт пред зала „Христо Ботев “ район Студентски, ще даде начало на инициативата за изграждане на културен център в студентското градче , в който живеят над 20 000 студенти от цялата страна, обучаващи се в 7 висши училища.

Събитието е подкрепено лично от министъра на образованието и науката д-р Красимир Вълчев.

Идейната концепция за осъществяване на концерта стартира от предаването „Ние“ по Българска национална телевизия и университетска телевизия „Алма матер“ към Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Проектът е подкрепен от кмета на район Студентски, Националното представителство на студентските съвети в Република България и Съвета на ректорите. Младите, талантливи участници и студенти по поп и джаз пеене от Национална музикална академия ще бъдат част от развлекателната програма.

Ще участват още Кристиян Грънчаров от „Гласът на България“, Дари Бракалова, Сергей Вардеварян, Анна- Мария Въртовска, Мина Сучева, Георги Чапанов, Ванеса Блажева, Христиана Сарафова, Витали Езекиев и специалното участие на Теди Кацарова и Уош МС.

Каним всички студенти и младежи да подкрепят инициативата и да бъдат част от концерта, който ще бъде в петък, 13 октомври 2017 година, пред зала „Христо Ботев“ от 19ч.

Нека тук и сега #ЗaЕдно обединим усилията си в общата кауза!

Националното представителство на студентските съвети подкрепя инициативата за културен център в Студентски град, като изключително необходима, с оглед на това, че на територията, на която е съсредоточена изключително голяма част от студентската младеж, липсва пространство за осъществяване на културни и творчески дейности. Този факт създава предпоставка, студентите да търсят места за подобен тип дейности в други райони на София.

От организацията смятат, че студентите следва да имат избор, и отговорните институции да толерират и насърчават изграждането на културни и общочовешки ценности сред студентската младеж, както и това да бъде прието за национална политика.

За повече информация ТУК   

Новини

Back To Top