38 ХИЛЯДИ ЛАЛЕТА РИСУВАТ ЛОГОТО НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО

 11 октомври  334

38 ХИЛЯДИ ЛАЛЕТА РИСУВАТ ЛОГОТО НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО

Цветна мозайка от лалета, която изобразява логото на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 ще краси тревните площи от южната страна на Националния дворец на културата. Мозайката се прави по идея на Посолството на Кралство Нидерландия в България, като израз на приятелство и партньорство между двете страни. Дизайнът на мозайката е направен от бившия главен дизайнер на градините с лалета Кукенхоф в Холандия.

“Дарихме близо 38 хиляди луковици от Холандия. Лалето е нашият символ и това е нашият принос за успешен старт на Българското председателство, което започва на 1 януари догодина. Това е един от начините да изразим подкрепата си за него“, каза г-н Яп Вернер, временно изпълняващ длъжността Посланик на Кралство Нидерландия в България. Той допълни, че през април цветята вече ще са цъфнали и всички ще могат да видят логото в цветове.

„Цветята са символ на нещо позитивно и за нас е много важен този знак за подкрепа - не само за доброто и красиво посрещане на нашите гости, но и за усилията, които българското правителство полага, за да бъде един активен и добре работещ председател на Съвета. Това още веднъж препотвърждава партньорството между България и Холандия в този процес“, заяви министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и благодари на посолството за дарението.

В засаждането на мозайката се включи и кметът на София Йорданка Фандъкова, която припомни, че Амстердам е един от най-добрите примери за град-домакин при председателство на Съвета на ЕС.

Посланик Яп Вернер пожела много успешни срещи на кмета на столицата по време на Българското председателство, а на министър Павлова - успешно председателство.

Новини

Back To Top