ИНТЕРАКТИВНА ИЗЛОЖБА ЩЕ ПРЕДСТАВЯ СЕТИВНО ГРАДСКОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА ВАРНА

 04 октомври  558

ИНТЕРАКТИВНА ИЗЛОЖБА ЩЕ ПРЕДСТАВЯ СЕТИВНО ГРАДСКОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА ВАРНА

На 3 октомври от 19:30 ч. в Социалната чайна ще бъде открита Интерактивна изложба на участниците от работилница за културно наследство „Усети града“, които ще „отведат“ посетителите на едно приключение из (не)познатите градски културни наследства на Варна. Кураторите и създатели на изложбата ще имат грижата да провокират сетивата и да накарат гостите да усетят града по нов начин.
Веки ще може да усети чрез допир, слух, мирис и различни интерпретации популярни и не толкова популярни части на Варна. За целта, желаещите ще сложат маски и ще се поставят в ролята на зрително затруднени.

Изложбата представя екипната работа на младежи, които по време на 6 дни провокират и изразяват творческите си виждания и усещания за градското културно наследство на Варна. Те са обучени в методи за интерпретация на градското културно наследство и основни методи за водене на хора със зрителни затруднения по време на Интерактивната работилница за културно наследство „Усети града”, която приключва на 3-ти октомври.

Събитията по проект "Усети града - Варна" са част от Европейски дни на наследство в България, които през 2017 г. са с надслов “Наследство и природа: пейзаж от възможности“, като събитията са представени в Националния календар на събитията.

 Повече информация може да намерите на сайта или във facebook страницата на сдружението.

Организатори са пловдивска младежка организация Асоциация за култура, етнология и антропология “Медиатор”, с финансовата подкрепа на Варна - Европейска младежка столица 2017 и партньори Споделено работно място Beehive и Социална чайна.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top