Финансова грамотност придобиха младежи в Бургас

 06 октомври  382

Финансова грамотност придобиха младежи в Бургас

Сдружение с нестопанска цел "Младежки глас"

Младежи се обучиха безплатно как да управляват парите си

Младежи в Бургас участваха в поредното обучение на Национално Сдружение „Младежки Глас” на тема “Финансова грамотност в 3 лесни стъпки или как парите да работят за нас, а не ние за тях!”. В безплатното обучение се включиха над 100 млади хора.

„По пътя на развитие в живота научих три истини по трудния начин. Първата истина е че, това не е спринт, а маратон. Втората истина е по-добре 1 лв пасивни доходи, отколкото 100 лв линейни. И третата истина е когато решите да се откажете от целта си, задайте си само един въпрос: Защо започнах?” каза лекторът на обучението Стойне Василев. Според Василев финансовото ограмотяване на младите хора трябва да започне още от ученическа възраст. „Важно е още с израстването на един млад човек, той да знае как да разпределя бюджета си на пасиви и активи” допълни Василев, който е финансов коуч, лектор и собственик на най-популярния сайт за собствен бизнес и лични финанси в България – SmartMoney.bg, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

“Младите хора в Бургас и цялата страна имат огромен потенциал и амбиция да развиват обществото ни! Присъствието на над 100 младежи в ранната съботна сутрин на обучение е поредното доказателство, че те искат и могат да бъдат водещ фактор – тук и сега!” каза Галя Василева, координатор на МИКЦ-Бургас „Гласът на младите”.

В края на събитието 7 младежа участваха в креативна игра, в която всеки представи своята идея за възможността как може всеки месец да получаваш пасив в размер на 10 лв. Владимир успя да пребори всички участници със своята идея за предоставяне на рикши под наем. Най-младият участник спечели безплатен билет за обучение „Машина за пари”, което ще се проведе през ноември месец в Бургас.

Събитието се осъществи по проекта МИКЦ-Бургас „Гласът на младите, по Национална програма за младежта 2011-2015, Подпрограма1: „Развитие на мрежата от Младежки информационно консултантски центрове /МИКЦ/”, финансиран от Министерство на младежта и спорта и клуб „Мениджмънт” към Национално Сдружение „Младежки Глас”.

„Клубът има планувани други подобни обучения  през следващите месеци, за да може да бъде полезен за развитието на младите” сподели Емил Калинов, председател на клуб „Мениджмънт” към сдружението.

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top