Обучение „Първа работа“

 05 октомври  726

Обучение „Първа работа“

АКТИВНО ОБЩЕСТВО

Младежки информационно-консултантски център – Видин проведе двудневно обучение на тема „Първа работа“. В обучението взеха участие предимно младежи и ученици от 12 клас от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров". В обучението се набляга на това къде да си търсят работа, как да се представят пред работодател, как се пише автобиография и мотивационно писмо.

"Първо им показах как да изберат подходящата за себе си професия, как да бъдат по-целенасочени, как да изберат коя работа отговаря на техните желания и възможности. Поговорихме за това как да подготвят своята автобиография, мотивационното писмо, как да се държат на интервю за работа. Говорихме и за малките тънкости, на които трябва да се научат, за да постигнат успех", обясни единият от лекторите- Таня Тодорова, главен специалист в отдел "Активна политика на пазара на труда" в "Бюро по труда"- Видин.

На втория ден се обърна внимание на Кодекс на труда. Тази тежка и скучна материя бе разчупена от методите на неформалното образование.

Със забавление, игри и повечко лекции минаха бързо двата дни обучение. В края на втория ден, отзивите бяха повече от добри. Всеки един от участниците си тръгна с информация, която през неговата призма би му била полезна.

Участници в обучението споделиха:

„За мен най-полезното беше, че ми обясниха механизма за търсене на работа, как да грабна вниманието на работодателя и, разбира се, да получа желаната професия. „

„Беше ми полезно това, че успях да науча как да си подготвя автобиографията и мотивационното писмо, как да се облека за интервю за работа.“

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година във Франция за първи път се отбелязва 22 септември като Европейски ден без автомобили с цел формиране на екосъобразно мислене и демонстрация на идеята, че животът без автомобили не само е възможен, но и по-приятен?

Видео

Вижте още
Back To Top