МЛАДЕЖКА И ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА: КРЪГЛА МАСА МЕЖДУ ЕП И БЪЛГАРСКИ ИНСТИТУЦИИ

 14 септември  160

МЛАДЕЖКА И ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА: КРЪГЛА МАСА МЕЖДУ ЕП И БЪЛГАРСКИ ИНСТИТУЦИИ

На 18 септември 2017 г. от 13.30 до 15.00 ч. в Дома на Европа в София ще се проведе кръгла маса на тема „България и ЕС: модерни и устойчиви политики в областта на образованието, младежта и културата“, организирана от Информационното бюро на ЕП в България.

В дискусията ще вземат участие членовете на Европейския парламент от Комисията по култура и образование г-н Богдан Анджей Здройевски (ЕНП, Полша), г-н Богдан Брунон Вента (ЕНП, Полша), г-жа Сабине Ферхайен (ЕНП, Германия), г-н Момчил Неков (С&Д, България) и г-н Светослав Малинов (ЕНП, България), които са на официално посещение в страната. Поканени за участие в кръглата маса са още министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, министърът на културата г-н Боил Банов и министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев, народни представители от ресорните комисии в НС, представители на националните координатори на програмата „Еразъм“ в България, неправителствени организации и студенти.

Целта на събитието е да бъде направена равносметка на програмата „Еразъм“ и да се очертаят бъдещите ? промени, да се обсъди предстоящата реформа на Европейската младежка стратегия и по-доброто включване на културата в Многогодишната финансова рамка на ЕС след 2020 г., както и в новия Работен план за култура 2019 – 2022 г.

За повече информация ТУК

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

КАКЪВ Е ДЕВИЗЪТ НА АВСТРИЙСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕС, КОЕТО СТАРТИРА НА 01.07.2018 Г.?

Видео

Вижте още
Back To Top