МЛАДЕЖКИ ГЛАС ПОКАНИ НА ЕДНА МАСА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И БИЗНЕСА

 13 септември  118

МЛАДЕЖКИ ГЛАС ПОКАНИ НА ЕДНА МАСА ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И БИЗНЕСА

Младежи от Бургас участваха в семинар за структурния диалог

Национално Сдружение „Младежки Глас” организира в два поредни дни събития в Бургас на тема „Структурен диалог за образователната система, допълнителната квалификация и предприемачеството“.

Първият ден обхвана работа по групи с младите хора от областта, които предложиха различни идеи за подобряване на развитието на младежите в България. Над 30 участника споделиха практики и дискутираха положителни идеи в сферата на образованието, квалификацията и предприемачеството.

Вторият ден завърши с конференция, обединяваща различни държавни, местни институции и бизнеса. На събитието бяха представени идеите на младежите от груповите занимания.  Официални гости на конференцията бяха: Владимир Крумов - зам. областен управител на Област Бургас, Тодор Стамболиев - Омбудсман в гр. Бургас, Веселина Таралова- директор Дирекция "Образование и демографски въпроси” към Община Бургас, проф. д-р Милен Балтов - зам. ректор в БСУ, народният представител Галя Василева, кметът на гр. Българово Йордан Йорданов, кметът на с. Маринка Лъчезар Колев, Регионално управление по образование - Бургас, Териториална дирекция "Бюро по труда", Младежки културен център-Бургас, КРИБ Бургас, представител на Община Бургас и Средец, общинските съветници Антон Берданков и Калчо Белов.

Всяка от страните има възможност да представят своята гледна точка и предложения за развитие на младите хора в региона. Ще се разработи документ от всяка среща, включващ предложенията на страните.  Сдружението ще организира 5 младежки конференции на регионално ниво в предварително избрани областни центрове на страната (Видин, Враца, Варна, Бургас, Пловдив) и една заключителна национална конференция, планирана за град София.

Всички разработени до момента документи ще бъдат обединени в един, който ще бъде представен на финалната заключителна среща в гр. София, като целта е с предложените дейности да бъдат запознати всички заинтересовани страни.

За повече информация ТУК

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

От коя година с резолюция на ООН се отбелязва 21-ви май за Ден на културното многообразие за диалог и развитие?

Видео

Вижте още
Back To Top