БЛЕЙД ОБЩЕСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ СЕ СЪБИРА ВЪВ ВАРНА

 08 септември  154

БЛЕЙД ОБЩЕСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ СЕ СЪБИРА ВЪВ ВАРНА

Блейд обществото на България се събира във Варна


Блейдъри от цяла България се събират във Варна за първия по рода си семинар „Blade for Change“ за обмен на опит и полезни практики за развитие и поддържане на ролер скейт културата. От 11-ти до 15-ти септември, кънкьорите ни ще попиват виждания и идеи от Ариц Ортега и Мери Муньос от Испания, Иво Вегтер от Холандия, Томаш Квиечен от Полша и Якоб Юул от Дания. Гостите на семинара са с дългогодишен опит в организирането на различни спортни мероприятия, собственици на магазини и школи. 

Програмата е разнообразна и динамична. Включени са лекции, спортни сесии, както и посещение на скейт парковете в Бургас, Добрич и Царево. Събитието ще завърши с демонстрационна сесия в Морската градина на град Варна. Мисията на семинара Blade for Change е да се популяризира спорта между младите. Крайната цел е младите блейдъри от България да поемат инициативата и увеличат броя на блейд състазанията, школите по ролери и кънки и се включат в реализирането на повече скейтпаркове в цялата страна. 

Агресивното каране на кънки придобива най-голяма популярност в Щатите. През 1991 г. Крис Едуардс прави front side rail grind, който е заснет за първи път и това слага началото на бума на спорта. Модата в България се диктува от видяното по X-games. Освен техниките на каране се копират и уредите за да се изградят импровизирани паркове. Първото състезание у нас се провежда в Стара Загора през 1998-ма година.

Семинарът е част от програмата „Варна – Европейска младежка столица 2017“ и е организиран от клуб Pharside с подкрепата на Община Варна, Хале 3, Wake Park Varna, X Challenge Park, Marka. 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

От коя година с резолюция на ООН се отбелязва 21-ви май за Ден на културното многообразие за диалог и развитие?

Видео

Вижте още
Back To Top