ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ИЗГРАЖДАНЕТО НА УЛИЧНАТА БИБЛИОТЕКА „РАПАНА“

 28 август  59

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ИЗГРАЖДАНЕТО НА УЛИЧНАТА БИБЛИОТЕКА „РАПАНА“

На 25.08.2017 г. от 13 ч. ще започне поставянето на уличната библиотека „Рапана“. Целта е не само да се провокира четенето и достъпа до споделяне на литература сред гражданите и гостите на града, но и да се стимулират повече идеи за градски дизайн.

Всеки, който се интересува от това как се изгражда подобно съоръжение, може да заповяда на входа на Морската градина във Варна, където ще може да гледа и слуша нещата в действие и да задава въпроси на дизайнерите на проекта - Юзджан Тургаев и Ибрим Асанов. Има възможност и практически да се включи в изграждането на уличната библиотека.

По време на инициативата ще се случат серия от безплатни събития, които целят създаването на общност от младежи с идеи и стимулирането им към творческа работа.

Проектът се осъществява с подкрепата на „Варна - Европейска младежка столица 2017“ по направление 5 на Общински фонд „Култура“.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година ЮНЕСКО обявява 16 ноември за Международен ден на толерантността и приема Декларация за принципите на толерантността - уважение, приемане на многообразието от култури, на всички форми на самоизява и проява на човешката индивидуалност?
Back To Top