МЛАДЕЖИ ЩЕ ПОВИШАВАТ ФИЗИЧЕСКАТА АКТИВНОСТ НА ВРЪСТНИЦИ

 28 август  319

МЛАДЕЖИ ЩЕ ПОВИШАВАТ ФИЗИЧЕСКАТА АКТИВНОСТ НА ВРЪСТНИЦИ

В периода 24-28 август, в София се проведе международна среща по проект „Млади посланици на спортното развитие“, с участието на четиримата млади посланици от България, които имаха възможност да обменят опит и знания с връстниците си от Италия, Унгария, Уелс и Словения.  Проект “Млади посланици на спортното развитие” (YSDA) има за цел да обучи младежки лидери в областта на спорта, които ще организират поредица от различни събития и инициативи в седем европейски държави. Основната цел на проекта е да мотивират все повече млади хора да бъдат физически активни. Партньор на проекта от България е “Асоциация за развитие на българския спорт”. 

По време на международната среща, младежите обмениха добри практики помежду си и планираха дейностите, които ще изпълняват през 2018 – 10 седмична програма, която да направи връстниците им активни. При посещението си в София, участниците проведоха активности за обмяна на опит, планиране на бъдещи активности, бяха запознати с обучителната методология „Обучение чрез спорт“, която да ползват по време на дейностите, които ще реализират през 2018, посетиха Витоша и разгледаха забележителностите на София.

Проект „Млади посланици на спортното развитие е съфинансиран по програма „Еразъм+“ на Европейската комисия. Ще се реализира в рамките на 2 години и ще се фокусира върху реализиране на доброволчески активности в сферата на спорта, които да промотират социалното включване на младежи между 16 и 24 години. Основен фокус е поставен върху развитието на четирима Млади посланици на спортното развитие (Young Sports Development Ambassadors) от всяка държава, които да бъдат овластени да разработват проекти с целеви групи млади хора от етнически малцинства и мигрантски произход. „Асоциация за развитие на българския спорт“ е партньор по проекта, който отговаря за дейностите в България.

Пълна информация за проекта ТУК  

Представяне на младите посланици на спортното развитие ТУК 

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

От коя година с резолюция на ООН се отбелязва 21-ви май за Ден на културното многообразие за диалог и развитие?

Видео

Вижте още
Back To Top