СПОРТНИТЕ АКЦЕНТИ НА МЛАДЕЖКИЯ ФЕСТИВАЛ FUNCITY+

 17 август  120

СПОРТНИТЕ АКЦЕНТИ НА МЛАДЕЖКИЯ ФЕСТИВАЛ FUNCITY+

Младежкият фестивал FUNCITY+ наближава, а акцентите в програмата му стават все по-атрактивни! Освен музика, работилници и семинари, организаторите на фестивала са включили в програмата му много спортни състезания. Фестивалната зона ще бъде обособена на пристанището във Варна от 30 август до 3 септември 2017. Там започва изграждането на специална скейт арена, която ще е достъпна за всички желаещи блейдъри, хиксъри, скейтъри още от първия ден на фестивала. На 1 и 2 септември от 18 ч. в скайт арената ще се проведат и състезания, а в неделя вратите са отворена за всички желаещи. Може да видите демонстрации на професионалистите, както и да се включите в безплатните уроци. На 31 август ще може да се насладите на демонстрации по лонгборд и да направите първите си стъпки с уреда под вещото ръководство на най-добрите, а в 19 ч. започва състезанието в дисциплините „слайд” и „слалом”. Не пропускайте и атрактивните демонстрации по hippy-jump!

В рамките на FUNCITY + ще се проведе и “3х3 стрийтбол турнир – The Kings’ Tournament”! Турнирът ще се състои на 2 и 3 септември отново в района на пристанището в морската ни столица. Ще бъде изградено официалното игрище за „3х3 баскет”, сертифицирано от ФИБА. Осигурени са професионални съдии и секретари, електронни табла за резултата и времето, много музика и добро настроение.

През първия ден на турнира (2 септември) ще се състезават момчета и момичета във възрастови групи до 15 г. и до 18 г., а през втория ден – мъже и жени над 18 г. Начало на турнира и за двата дни е 11:00 ч. И през двата дни на турнира ще се проведат конкурси по стрелба от зоната за 3 точки, както и конкурс по забивки. Такса за участие ще има само за възрастова група над 18 г. в размер на 30 лв. на отбор. За всички победители са осигурени предметни награди, а за мъже над 18 г. и парична. Всички двубои от турнира ще бъдат излъчвани пряко в youtube.com и фейсбук от Баскетбол ТВ. Регистрация може да направите през сайта на ФИБА, както и на място в състезателните дни до 10:00 ч. Отборите, които са се регистрирали онлайн, трябва да потвърдят участието си на място до 10:30 ч. Всички, записали се онлайн, трупат точки за официалната ранглиста на ФИБА за 3х3 баскетбол.

 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година ЮНЕСКО обявява 16 ноември за Международен ден на толерантността и приема Декларация за принципите на толерантността - уважение, приемане на многообразието от култури, на всички форми на самоизява и проява на човешката индивидуалност?
Back To Top