ПРИВЕТСТВИЕ НА ЗАМ.-МИНИСТЪР ВАНЯ КОЛЕВА ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА

 11 август  1028

ПРИВЕТСТВИЕ НА ЗАМ.-МИНИСТЪР ВАНЯ КОЛЕВА ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА

 

Скъпи млади хора на България,

Поздравявам Ви по повод Международния ден на младежта с посланието, че Вие сте не само бъдещето - Вие сте настоящето. Вие сте тези, които поставят основите на света, в който всички ние ще живеем.

Както знаете, в целия свят 12-ти август е денят, в който младите хора получават възможността да покажат своя талант и умения. За Министерството на младежта и спорта  е важно това да не бъде само един ден от годината, а да се случва постоянно. Именно затова, усилено работим, за да имате възможности за развитие, така че да бъдете активни граждани на България и на Европа.

Искаме да създадем среда, в която да се справяте с предизвикателствата, които срещате всеки ден. Да живеете в България, където няма агресия нито в училище, нито на пътищата, да имате равен шанс за успех, както и възможност за професионално развитие.

Всичко това не можем да постигнем без Вас и участието Ви в тези процеси, така че успешно да следваме принципа на структурния диалог между младите хора и институциите.

Гордост е, че толкова млади българи прославят страната си и извън нейните граници, чрез постижения от най-различни области. Поздравявам нашите млади спортисти, изпълнители, учени, икономисти, математици и всички, които се борите за славата на България.

Не на последно място, искам да отбележа, че България получава международно признание за своята политика за младежта. Пример за това е град Варна - носител на титлата Европейска младежка столица. Тук искам да напомня, че следващата година е изключителна важна за всички нас. Българското председателство на Съвета на ЕС ще ни даде възможност да изградим бъдещата младежка политика на европейско ниво, затова каня всеки един от Вас да се включи с идеи, които заедно да превърнем в реалност.

И не забравяйте, че България обича младите!

ВАНЯ КОЛЕВА

Заместник-министър на младежта и спорта

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

КАКЪВ Е ДЕВИЗЪТ НА АВСТРИЙСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕС, КОЕТО СТАРТИРА НА 01.07.2018 Г.?

Видео

Вижте още
Back To Top