НАЙ-ГОЛЯМАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МЛАДИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧИ НАЦИОНАЛЕН ЛИЦЕНЗ ЗА ВТОРИ ПОРЕДЕН ПЪТ

 31 юли  462

НАЙ-ГОЛЯМАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МЛАДИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧИ НАЦИОНАЛЕН ЛИЦЕНЗ ЗА ВТОРИ ПОРЕДЕН ПЪТ

Национално сдружение „Младежки Глас“ получи официално признание за своята дейност и нейните мащаби, като това прави независимата неправителствена организация на младите хора в България единствена, изпълняваща критериите за национално представителен статут.

Активната работа на хилядите доброволци и членове на най-голямата родна неправителствена организация на младите хора, беше удостоена с признанието на Министерство на младежта и спорта на Република България. „МЛАДЕЖКИ ГЛАС“ отново получи национално представителен статут този месец и към момента е единствената организация на младите, създадена в България с подобен официално оценен мащаб и най-високо признание.

Това става факт вследствие на детайлен мониторинг от страна на Държавата на база обхвата и дейността на структурата във всички общини, проведените през последните години мероприятия и броя официални членове, активността и полезността за обществото и развитието на младите.

Неправителствената структура получава лиценз за втори пореден път, като до средата на 2017 г. „Младежки Глас“ също разполага със същия статут на Национално представителна младежка организация, който е издаден през 2014 г., но съгласно Закона за младежта предстои ново кандидатстване на всички големи структури, след което само тя изпълнява критериите за този мащаб. Заповедта за вписване на „Младежки Глас“ като национално представителна организация е огромно признание, което до момента през годините са получавали само три български организации, които са изпълнили критериите по закон за мащабност на своята дейност в страната.

Към момента клоновете и членската маса на „Младежки Глас“ продължават да се разрастват ежедневно, вследствие на активната работа на Организацията и желанието на много хора да се присъединят към този процес на доброто за младото поколение.

„Признанието за националния обхват на организацията ни е поредното доказателство за старанието на хилядите ни членове в България за развитието на младите хора. Благодаря на тях и на моя екип, който винаги е отдаден на каузата и работи безрезервно за нея. Младите хора на България имат огромен потенциал, „МЛАДЕЖКИ ГЛАС“ е доказателство, че те могат да бъдат силно организирани и отдадени на мисията за обществото и развитието на родината ни. Благодарим на Министерството на младежта и спорта за признанието, това е чест и отговорност като най-голяма структура на младите да продължаваме още по-силно напред, младите не са само бъдещето на България, но и нейното настояще“ – заяви Тодор Йосифов, Национален Лидер на „Младежки Глас“.

Национално Сдружение „Младежки Глас“ е неправителствена организация, създадена през далечната вече 2007 г. в град Бургас. В началото стартира като малко НПО, обединяващо десетки младежи от региона, реализирайки граждански инициативи за подкрепа на развитието на новото поколение. Месеци по-късно след неочаквани успехи на поредица от семинари и обучения, организацията придобива силна популярност сред младите хора в цялата страна. Появяват се заявки за членство към „Младежки Глас“ от младежи във всички краища на България, вследствие на което Организацията структурира свой Областен клон в гр. София.

Резултатите не закъсняват, дейността започва да се развива постепенно в Пловдив, Русе, Варна, Перник, Велико Търново и др. Записват се ежедневно нови доброволци и симпатизанти, а „Младежки Глас“ работи успешно съвместно със стотици други неправителствени структури и големи институции. В първите години на развитието си сдружението създава свои клонове във всички големи областни центрове, впоследствие и в по-малките общини и дори в някой села.

Избраните ръководства на „Младежки Глас“ са съставени изцяло от млади хора, които сами взимат решения какво и как да направят за развитието на връстниците си. Административната Централа на управление на Национално сдружение „Младежки Глас“ и до днес е в Бургас, откъдето е стартирало всичко, но освен в цяла България, структурата развива свои клонове и в чужбина чрез своите членове там. Международното присъствие на Организацията е много голямо, като те са част от редица световни младежки обединения и органи на развитие на младите, представлявайки България в качеството си на най-мащабна родна НПО структура. В момента членовете на „Младежки Глас“ са над 10 000 души, предимно ученици и студенти, млади хора желаещи да помагат за развитието на новото поколение и укрепването и защитата на потенциала на младежите в България. Организацията е реализирала хиляди инициативи в цялата страна абсолютно безплатно за всеки гражданин, а тази година се навършват юбилейните десет години от нейното създаване. Освен семинари за личностно и професионално развитие, граждански инициативи и работа по младежки проекти, членовете на „Младежки Глас“ организират и благотворителни мероприятия за хора в нужда, които са подкрепени от родната общественост.

Добротата и сърдечността са залегнали дълбоко в мисията на Организацията, която има за цел да развива успеха като част от живота на младите хора. 

В момента структурите на „Младежки Глас“ в страната, освен серията от акции и семинари по развитието на младите в общините в България, подготвят и редица инициативи по повод предстоящия Международен ден на младежта – 12-ти Август, който е световен празник, целящ да ни покаже, че младите са не само бъдещето, но и настоящето.

Новини

Back To Top