180 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

 17 юли  135

180 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

ПОКЛОН ПРЕД ВЕЛИЧАВОТО ДЕЛО НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА!

Съдбата така е отредила, че гробът на Апостола на свободата Васил Левски не е запазен, няма ги неговите мощи, пред които да се поклоним. Единственото богатство, което ни е останало от него, са няколко кичура коса и документалното му наследство. Всичко написано от ръката му е важно и ценно, но един-единствен документ ни дава възможност да се вгледаме в неговия личен живот и душевността му – тефтерчето, писано през последните две години от живота му.

По повод честването на 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски (Васил Иванов Кунчев, 1837–1873), и проект на Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий” със съдействието на Министерство на културата, имате възможност да разлистите тефтерчето на Апостола на сайта на библиотеката ТУК. 

Информация от ТУК 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година ЮНЕСКО обявява 16 ноември за Международен ден на толерантността и приема Декларация за принципите на толерантността - уважение, приемане на многообразието от култури, на всички форми на самоизява и проява на човешката индивидуалност?
Back To Top