ОБСЪЖДАТ ЕВРОПЕЙСКА ИНИЦИАТИВА ЗА ПРОМОТИРАНЕ НА ЗДРАВЕТО START NOW В СОФИЯ

 03 юли  397

ОБСЪЖДАТ ЕВРОПЕЙСКА ИНИЦИАТИВА ЗА ПРОМОТИРАНЕ НА ЗДРАВЕТО START NOW В СОФИЯ

В периода 30.06 – 03.07.2017 представители на България, Полша и Кипър взеха участие във втората международна среща на Европейска инициатива за промотиране на здравето START NOW. В петък и събота, представителите на трите партньорски организации взеха участие във Фестивал на здравето, където се срещнаха с граждани и представиха дейностите на проекта, а в последния ден на международната среща се фокусираха върху обсъждане на обучителните модули за провеждане на здравно обучение чрез неформални обучителни методи. Бяха анализирани и събраните данни, от които ще бъде изготвен статистически анализ.  START NOW! е стратегическо партньорство, което ще насочи усилията си към промотиране на здравето сред младите хора в три Европейски държави – Полша, България и Кипър и в период от 21 месеца ще приложи сред младежките организации в държавите – партньори иновативни методи на неформалното обучение за здравна информираност. Партньорството стартира в периода 21-23 април 2017 на международна среща в Ополе, Полша, в която от страна на българската организация – партньор („Асоциация за развитие на българския спорт“) взеха участие Йоанна Дочевска – председател на АРБС и Калинка Гударовска – член на УС на АРБС.

В резултат от дейностите по тази инициатива, ще бъдат създадени и Неформални обучителни центрове (Non formal Education Centres – “NEC”), които ще бъдат управлявани от партньорските организации. Ще бъде създаден и интерактивен международен младежки портал за здравна информация, който ще бъде насочен и към обучение на младежки работници в сферата на здравеопазването и превенцията. През 2018 ще се проведе и конференция по темата, както и информационни дни в партньорските държави.

Според издание от 2017 година на световна здравна класация (Global Health Index) българите са на 68-о място по здраве в света. Макар и извън първите 50 места, България се е придвижила с пет позиции напред. В класацията за 2016 г. например тя е била 73-а, като въпреки това леко подобрение, все още са крайно необходими спешни мерки за подобряване на здравословния статус на българите.

“Start now!: Старатегическо партньорство за промотиране на здравето сред младите хора” е проект в рамките на програма „Еразъм+“, Ключова дейност 2 на Европейската комисия.

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top