ЗАПОЧВА ФЕСТИВАЛ "СОФИЯ МОНО" `2017

 31 май  224

ЗАПОЧВА ФЕСТИВАЛ "СОФИЯ МОНО" `2017

От 2-ри до 11-ти юни в парка на Военната академия „Г. С. Раковски” ще се проведе Фестивалът „София Моно”.

Стартирал през 2011 г. като тридневно театрално събитие, с всяка година програмата на фестивала се обогатява, като вече в него се включват не само моно спектакли, а и театрални постановки, музикални вечери на български и чуждестрани изпълнители, кино вечери и популярни формати, като „Пощенска кутия за приказки“. Фестивалът няма аналог в България, като тази година освен театър, програмата ще включва и интерактивни занимания за деца от всички възрасти, кино прожекции и стенд ъп комедия.

Събития с вход свободен:

3 Юни – от 11.00 ч. до 16.00 ч. – премиера на книгата "Приключенията на принцеса Точица" на писателката Ралица Найденова, уъркшопи и креативни занимания, театър и спорт за деца.

4 Юни – „Училище за таланти“ ще представи две детски представления:

„Приказен сън“ – представление приказка – от 14.00 ч. до 15.00 ч.

„Дали да те сравня с летен ден“ (по сонети на Шекспир) – от 15.00 ч. до 15.30 ч.

7 Юни – от 12:00 ч. – Среща с тийнейджъри.

Юлия Спиридонова, лицето на съвременната българска белетристика за деца и юноши представя "Тина и половина", "Графиня Батори", "Макс, всичко на макс" и "Кронос, тоя нещастник" (ИК "Кръгозор").

Юлия Спиридонова е автор на 15 книги, носител на редица престижни награди и отличия, като през 2016 г. получи номинация за най-голямата световна награда за детска литература „Astrid Lindgren”.

10 Юни – 14.00ч. – "Училище за таланти" представя "Повелителят на мухите"

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛ „СОФИЯ МОНО“ ТУК 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година ЮНЕСКО обявява 16 ноември за Международен ден на толерантността и приема Декларация за принципите на толерантността - уважение, приемане на многообразието от култури, на всички форми на самоизява и проява на човешката индивидуалност?
Back To Top