БЪЛГАРИЯ РАЗШИРЯВА СЪТРУДНИЧЕСТВОТО С РЕПУБЛИКА КОРЕЯ В ОБЛАСТТА НА МЛАДЕЖКИТЕ ПОЛИТИКИ И СПОРТА

 30 май  384

БЪЛГАРИЯ РАЗШИРЯВА СЪТРУДНИЧЕСТВОТО С РЕПУБЛИКА КОРЕЯ В ОБЛАСТТА НА МЛАДЕЖКИТЕ ПОЛИТИКИ И СПОРТА

Министерството на младежта и спорта планира да задълбочи съвместната работа с държавните институции на Република Корея в областта на младежките политики и спорта. Първите стъпки за разширяване на сътрудничеството бе обсъдено на среща между заместник-министъра на младежта и спорта Ваня Колева с г-жа Сун-ка Чо и г-н Вонг Парк от Корейския център за младежки обмен към Министерството на равнопоставеност на половете и семейното планиране. Делегацията е на посещение у нас по случай 10-годишнината от сключването на меморандума за партньорство в сферата на младежта между България и Република Корея.

 „В настоящия мандат на правителството на премиера Бойко Борисов младежките политики са изключителен приоритет. Ето защо държим да развиваме партньорството си с държави като Южна Корея, които имат дълъг и успешен опит с прилагането на младежка политика. След като сътрудничеството ни вече навърши 10 години, нашето желание е оттук нататък да задълбочим контактите си и да разширим обсега на съвместна работа“, заяви заместник-министър Ваня Колева.

Тя предложи занапред партньорството между България и Република Корея в областта на младежта да обхване и спорта на експертно и ръководно ниво с обмен на кадри и успешни практики. Република Корея има дългогодишен опит както с изграждането на национални младежки центрове, така и с построяването и менажирането на модерни спортни съоръжения от най-висок ранг за световни първенства и олимпийски игри.

По време на престоя си в България представителите на Корейския център за младежки обмен ще имат срещи в различни градове с организации от всички нива в управлението на младежките политики. „Осъществяваме обмен с 33 държави и Ви уверявам, че сътрудничеството с България е един много успешен проект, защото интересът към вашата страна е най-голям“, сподели г-н Вонг Парк. „Всяка среща в България е изключително полезна за нас и ще се радваме да продължим съвместната работа“, добави г-жа Сун-ка Чо.

Заместник-министър Ваня Колева връчи на гостите от Република Корея почетни медали на Министерството на младежта и спорта.

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

КАКЪВ Е ДЕВИЗЪТ НА АВСТРИЙСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕС, КОЕТО СТАРТИРА НА 01.07.2018 Г.?

Видео

Вижте още
Back To Top