НАЙ-ДОБРИТЕ ПЕКАРИ И ТВОРЦИ НА ВАРНА ПОДКРЕПЯТ ЧАЙНАТА

 16 май  215

НАЙ-ДОБРИТЕ ПЕКАРИ И ТВОРЦИ НА ВАРНА ПОДКРЕПЯТ ЧАЙНАТА

От 19 до 21 май 2017 г. в Социалната Чайна на ул. „Преслав“ № 53 във Варна ще се проведе благотворителен базар Chasing Unicorns в подкрепа на мисията на Чайната - менторска подкрепа и първа работа за младежи от домове.

Базарът обединява над 30 сладкари, пекари, артисти, художници и културни кооперативи от Варна, които даряват безвъзмездно творенията си за каузата. В базара се включват и няколко малки компании за био и органична козметика.

Всеки ден от 10 до 22:00 часа ще може да закупите ръчно изработени творения на символична цена и така да подкрепите едно от най-активните места във Варна.

Чайната става на една година. През тази година бяхме домакини на над 200 събития и изпихме над 18 000 чая заедно. Преустроихме още два етажа и работихме с общо 80 доброволци.

Най-важното от всичко – гонихме еднорози заедно! Всяка една вечер на настолните игри, всеки един документален филм, който ни объркваше, всяка изложба, всяка дискусия и всяко едно момче, което идваше в менторската ни програма. За тази една година постигнахме много – изградихме общност, която вярва в еднорози. И вярва, че ги има във Варна.

От 19-ти до 21-ви май ви каним на Базара в подкрепа на Чайната, по време на който ще може да опитате от най-вкусните сладки, печива, торти и мъфини и да се сдобиете с уникални ръчно правени бижута, дрехи и декорации.

100 % от приходите от базара са в помощ на мисията на Чайната, а всички пекари, готвачи, сладкари, артисти и дизайнери даряват безвъзмездно творенията си. 

Прието е на рождения си ден човек да почерпи. Чайната е ваша, толкова колкото е и наша, така че елате и се почерпете – купете си нещо хубаво за спомен от рождения ден на Чайната и празнувайте с нас, защото еднорозите не се създават сами.

Заповядайте на благотворителния базар за първия рожден ден на Чайната "Chasing unicorns"!

За Социалната чайна:

Чайната е социално предприятие, създадено през 2014 г. от  Мая Донева и Стояна Стоева и цели да подкрепи млади хора от проблемна социална и/или семейна среда, като им създаде възможност за независим начин на живот. През 2016 г. Социалната чайна отваря официално врати на ул. ”Преслав” 53 като алтернативно социално пространство, където младежи с ограничен достъп до пазара на труда да получат своята първа работа.

Допълнителна информация: Лилия Харизанова +359 886 969 444, info@thesocialteahouse.bg, и ТУК 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

От коя година с резолюция на ООН се отбелязва 21-ви май за Ден на културното многообразие за диалог и развитие?

Видео

Вижте още
Back To Top