СПЕЦИАЛИЗИРАН УЪРКШОП ЗА СТИПЕНДИИ НА ТЕМА  "МЛАДЕЖКОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И ЛИДЕРСКИ УМЕНИЯ"

 02 май  285

СПЕЦИАЛИЗИРАН УЪРКШОП ЗА СТИПЕНДИИ НА ТЕМА "МЛАДЕЖКОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И ЛИДЕРСКИ УМЕНИЯ"

Университетът Ковънтри, Великобритания, съвместно с образователна компания „Интеграл“, с подкрепата и сътрудничеството на Министерството на младежта и спорта организират специализиран уъркшоп с награден фонд на тема "Младежкото предприемачество и лидерски умения“.

Събитията са две на брой и са планирани за:

  • Пловдив - 11 май, 17-19 ч., Младежки център Пловдив
  • София - 12 май, 17-19 ч., "Илиев център", Студентски град


Посещението на събитията е напълно безплатно и става след предварителна регистрация ТУК.

В рамките на събитието ще се проведе и конкурс за стипендии в размер до 1500 паунда на тема "Младежка визия за българското председателство на ЕС". Участниците трябва да създадат презентация, покриваща следните критерии:

  • От 5 до 7 минути;
  • Съдържа младежки поглед за основните проблеми и нужди, засягащи младите хора, които трябва да бъдат засегнати по време на председателството;
  • Предоставя иновативни и креативни предложения за събития или елементи, които да бъдат инкорпорирани в председателството
  • Предлага конкретни механизми и визия как младите хора могат да бъдат въвлечени в темите и изпълнението на председателството.

Участниците нямат ограничение в използваната платформа, а ако идеите на класираните в Топ 3 презентации бъдат харесани от журито, те могат да получат предложение да сътрудничат на Министерството на младежта и спорта в рамките на българското председателство. Готовите предложения трябва да бъдат изпратени на szlateva@integral.bg до 9 май 2017 г.

Като част от събитието ще се проведе и специализиран Business Case Workshop. На място ще бъдат създадени отбори, които трябва да основат start-up компания, която да получи финансиране и да балансира ефикасно между приходите и разходите си, за да бъде успешна. Членовете на отбора-победител също ще получат стипендии от Coventry University.

По време на уъркшопа посетителите ще могат да се срещнат и с български студенти, завършили Coventry University, както и да разберат повече за дейността на Министерството на младежта и спорта!

 

 

Новини

Back To Top