ЕКИПЪТ НА „ВАРНА – ЕВРОПЕЙСКА МЛАДЕЖКА СТОЛИЦА 2017” ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В МАРАТОНА НА ЧЕТЕНЕТО

 21 април  23

ЕКИПЪТ НА „ВАРНА – ЕВРОПЕЙСКА МЛАДЕЖКА СТОЛИЦА 2017” ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В МАРАТОНА НА ЧЕТЕНЕТО

Екипът на „Варна – Европейска младежка столица 2017” ще вземе активно участие в 15-ия юбилеен маратон на четенето. Той се организира от Регионалната библиотека „Пенчо Славейков”. Утре (21 април 2017 г. в 16 часа), в Младежки дом представители и членове на сдружението ще четат откъси от свои любими книги.

Младежкият екип ще се включи и в премиерата на „Световното наследство на България”. Тя ще бъде представена на 22 април от 14:30 часа в отдел „Изкуство” на РБ „Пенчо Славейков”. Нейни гости ще бъдат представители на издателство „Българска енциклопедия”, Научно информационен център – БАН.

"Маратонът на четящите хора" възниква през 2003 година, във връзка с празниците, послучай 120-годишнината от откриването на библиотеката във Варна. Идеята е, в един и същи ден, в различни точки на града, хора от разни професии и длъжности да се съберат заедно и всеки да прочете по няколко страници от свое любимо литературно произведение. Включват се участници от детска и ученическа възраст. Проявата става ежегодна и се свързва с Международния ден на книгата – 23 април.

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година, по предложение на Словенското председателство, Европейският съвет приема решение 29 април да бъде Европейски ден на солидарността между поколенията?
Back To Top