СДРУЖЕНИЕ „АКТИВНО ОБЩЕСТВО“ ТЪРСИ ДОБРОВОЛЦИ ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „СПАСИ ЕДНО ДЪРВО“

 18 април  126

СДРУЖЕНИЕ „АКТИВНО ОБЩЕСТВО“ ТЪРСИ ДОБРОВОЛЦИ ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „СПАСИ ЕДНО ДЪРВО“

Сдружение „Активно общество“ започва четвъртото издание на екологичната кампания „Спаси едно дърво“. Кампанията, в рамките на която се разполагат кутии за събиране на хартия в обществени сгради, институции и търговски обекти; събиране и предаване за рециклиране непотребна хартия и засаждане на дръвчета на есен, се радва на огромен успех и популярност. През годините „Спаси едно дърво“ разшири обхвата си от град Видин до областно ниво. През първите три издания на кампанията се събраха над 3 тона хартия и засадиха над 200 дръвчета.

Водено от амбицията за разширяване на дейността на организацията и достигане на кампанията до повече населени места, сдружение „Активно общество“ си поставя грандиозната цел таз годишната кампания да достигне до национален мащаб.

През тази 2017 г. кампанията „Спаси едно дърво“ в област Видин ще се реализира като част от младежки информационно-консултантски център Видин (МИКЦ) към министерството на младежта и спорта. Първият етап от кампанията ще бъде и част от събитията на  Европейската седмица на младежта от 01 до 07 май.

Етапи на кампанията:

  • 01 – 07 май – разпространяване на кутии за събиране на хартия в обществени сгради и търговски обекти;
  • 08 май – 08 юни – предаване на събраната хартия за рециклиране;
  • ноември – засаждане на дръвчета.

За реализиране на кампанията „Спаси едно дърво“ на територията на цялата страна, сдружение „Активно общество“ приканва доброволци и организации за сътрудничество по осъществяването на екологичната инициатива.

„Активно общество“ ще предостави информационни  материали и указания за осъществяване на дейностите на желаещите да реализират дейността в техните населени места, общини или области.

На включилите се в кампанията, ще бъдат изготвени сертификати за участие в национална кампания. Сдружение „Активно общество“ покрива транспортните и командировъчните  разходи.

За повече информация и заявка за включване в кампанията: гр. Видин, пл. „Бдинци“ № 2, тел.: 0894 23 22 54 – инж. Радослав Георгиев, ръководител МИКЦ;  0888 70 16 27 – Емил Иванов, координатор МИКЦ, e-mail: aktivnoobshtestvo@gmail.com

За повече информация ТУК  и  ТУК 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година, по предложение на Словенското председателство, Европейският съвет приема решение 29 април да бъде Европейски ден на солидарността между поколенията?
Back To Top