ДА УПРАВЛЯВАШ ФИНАНСИТЕ СИ, Е КЛЮЧ КЪМ РАЗВИТИЕ НА ВСЕКИ МЛАД ЧОВЕК

 20 март  36

ДА УПРАВЛЯВАШ ФИНАНСИТЕ СИ, Е КЛЮЧ КЪМ РАЗВИТИЕ НА ВСЕКИ МЛАД ЧОВЕК

БЕЗПЛАТНО ОБУЧЕНИЕ В БУРГАС ПРЕДОСТАВИ ЗНАНИЯ ЗА ЛИЧНИТЕ ФИНАНСИ НА МЛАДЕЖИ

В препълнената зала на централния офис на Национално Сдружение „Младежки Глас” се реализира поредното безплатно обучение на тема „Инвестиране и лични финанси“. Младежите участваха в тестова игра за обогатяване на уменията по разпознаване на финансовите средства.
„Планирането и управлението на личните финанси са ключов фактор за просперитета на човек. ,,Дайте ми пари, акъл неща“ е известна българска приказка. Но как ще управлява човек значителна сума, ако не може да управлява 500 лв.

В България има 45 милиарда лева в банкови депозити. Българите губят 400 млн. лв. потенциални доходи, ако държат спестяванията си само в банките. Необходима е диверсификация и дългосрочните спестявания да бъдат пренасочени към други финансови инструменти, които се използват масово в западния свят, като взаимни фондове, доброволни пенсионни фондове, инвестиционни застраховки. Важно е да се знаят както предимствата, така и недостатъците на посочените инструменти. Съветът е преди  младежите да направят инвестиция, да проучат добре различните инструменти, да не слагат веднага парите в депозит, просто защото всички така правят.

Обучението се провежда по проект  „Младежки Информационно-Консултативен Център /МИКЦ/ - Гласът на младите“, финансиран по Националната програма за младежта (2016-2020) към Министерството на младежта и спорта.

От младежкия екип на сдружението споделят, че безплатните събития продължават. Следете официалната страница на сдружението.

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година, по предложение на Словенското председателство, Европейският съвет приема решение 29 април да бъде Европейски ден на солидарността между поколенията?
Back To Top