МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА КАНИ УЧЕНИЦИ НА ПРАЗНИК „СПОРТНА ПРОЛЕТ“

 15 март  208

МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА КАНИ УЧЕНИЦИ НА ПРАЗНИК „СПОРТНА ПРОЛЕТ“

Под патронажа на Министерството на младежта и спорта на 18 и 19 март 2017 г. ще се проведе масов спортен празник под надслов „Спортна пролет“ с участието на повече от 1000 ученици от столичните училища. Проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, ще открие празника и ще приветства участниците в него на 18 март (събота) от 10,30 ч. в тренировъчната зала на „Арена Армеец“ в София.

За първи път обекти на „Национална спортна база“ ЕАД и „Академика 2011“ ЕАД ще бъдат отворени за свободен достъп на ученици за футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, пързаляне с кънки и конен спорт. Освен че ще могат да спортуват в най-добрите спортни съоръжения у нас, учениците ще получат шанс да се докоснат и до някои от именитите български спортисти.

Малката зала на „Арена Армеец“ на 18 март (събота) ще приеме баскетболната надпревара. Началото ще бъде дадено в 10,40 ч от легендата  Георги Глушков, единствения българин – участник в НБА.

Националната спортна академия „Васил Левски“ е партньор на Министерството на младежта и спорта в празника „Спортна пролет“ и отваря залите за хандбал, волейбол, баскетбол и игрищата за футбол на 18 и 19 март. Националният треньор Петър Хубчев и помощникът му Георги Донков ще дадат началния сигнал на футболната надпревара в 12,00 ч. на 18 март (събота).

Зимният дворец на спорта също ще осигури свободен достъп до пързалката и кънки от 9,00 до 14 ч. на 18 март (събота). Любителите на пързалянето ще имат шанса да излязат на леда заедно с носителката на три олимпийски медала по шорттрек Евгения Раданова.

Столичният колодрум „Сердика“ в Борисовата градина на 18 март (събота) от 10,00 ч. ще предостави футболното си игрище на най-малките футболисти от първи до четвърти клас – възпитаниците на ДФК „Лъвчетата“. Всички желаещи деца ще могат да се докоснат до магията на играта и до най-добрия футболист на България за 1993 г. Емил Костадинов, съветник на министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева. Той ще зарадва младите таланти със съвети, автографи и снимки.

Националният стадион „Васил Левски“ на 18 март (събота) ще отвори съблекалните, трибуните и лекоатлетическата писта за посетители. Баскетболната зала ще бъде предоставена за баскетболни срещи. Музеят на спорта ще работи при свободен вход за всички желаещи да го посетят и да чуят беседа за ценните експонати, върховите постижения и историята на българския спорт.

 Конна база „Хан Аспарух“ на 18 март (събота) от 9,00 до 10,00 ч.  ще очаква любителите на ездата, които ще бъдат напътствани от треньора Ивайло Цанев от клуб по конен спорт „Еклипс“.

Бургас, Враца, Пловдив, Плевен, Смолян, Силистра, Сливен и други областни центрове също ще станат част от инициативата „Спортна пролет“. Там ще се провеждат състезания от Ученическите игри за общообразователните училища. Навсякъде учениците ще могат да наблюдават и да участват в заниманията и състезанията по отделните спортове. Целта на празника „Спортна пролет“ е да обхване максимален брой ученици и да ги привлече към физическа активност. Игрите се финансират от Министерството на младежта и спорта и дават възможност на най-подготвените отбори да участват на Световните ученически игри.

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ОТ КОЯ ГОДИНА ОТБЕЛЯЗВАМЕ 4 ЮНИ КАТО МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН В ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА - ЖЕРТВИ НА АГРЕСИЯТА?

Видео

Вижте още
Back To Top