ДЕТСКИ СПОРТЕН ПРАЗНИК „ ДВИЖИ СЕ, ЗАБАВЛЯВАЙ СЕ!“

 20 февруари  146

ДЕТСКИ СПОРТЕН ПРАЗНИК „ ДВИЖИ СЕ, ЗАБАВЛЯВАЙ СЕ!“

На 19.02.2017 г. в Национална спортна академия „Васил Левски” – закрита лекоатлетическа зала, се проведе детски спортен празник „Движи се, забавлявай се!”. Празникът бе организиран като практическо обучение по проект „Младежко доброволчество в спорта“, имащ за цел да представи възможностите, които доброволческата дейност предоставя на младите хора за натрупване на знания и умения. Той е финансиран от Национална програма за младежта (2016-2020) на Министерство на младежта и спорта.

В събитието се включиха деца на възраст 5 – 12 години и бе проведено с помощта на над 50 доброволци. С комбинация от лека атлетика – по програмата „Детска атлетика”, детски голф и мини тенис, децата имаха възможност да опитат какво е да спортуваш, забавляваха се и получиха награди от спонсорите на събитието, както и грамота за участие от „Асоциация за развитие на българския спорт“.

Организаторите от „Асоциация за развитие на българския спорт“ се надяват тази инициатива да повиши интереса на подрастващите към спорта и физическата активност и да им даде мотивация да бъдат активни в ежедневието си.

Събитието се проведе с подкрепата на Национална спортна академия „Васил Левски“, Катедра „Лека атлетика“, Сектор „Голф“, Българска федерация лека атлетика, Студентски съвет към Национална спортна академия „Васил Левски“, Тенис клуб Барокоспорт, Асоциация „Спортна душа“.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година ЮНЕСКО обявява 16 ноември за Международен ден на толерантността и приема Декларация за принципите на толерантността - уважение, приемане на многообразието от култури, на всички форми на самоизява и проява на човешката индивидуалност?
Back To Top