ПЪРВА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ E.D.G.E. (ЕВРОПЕЙСКА АНТИ-ДОПИНГ ГЕНЕРАЦИЯ)

 16 февруари  289

ПЪРВА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ E.D.G.E. (ЕВРОПЕЙСКА АНТИ-ДОПИНГ ГЕНЕРАЦИЯ)

В периода 13 – 16 февруари 2017 г., във Венеция, Италия се състоя първа международна среща по проект E.D.G.E. - European Anti-Doping Generation (Европейска анти-допинг генерация). Този проект е 12- месечно партньорство, което включва 5 партньори от 4 различни държави (Италия, Латвия, Австрия и България) и има за цел да насърчава анти-допинг културата сред младите спортисти и треньори.

Целите на проекта са:

  • Да се насърчи спортната култура срещу дегенеративни форми на спорт - преди всичко допинг - сред младите спортисти;
  • Да се насърчи етичното поведение в областта на спорта;
  • Да се насърчат младите атлети да прегърнат спортните ценности и да обезкуражават всяка форма на насилие;
  • Да се включат 80 млади атлети в пътека за обучение, които ще бъдат подкрепяни да са отговорни в техните спортни избори;
  • За да създадете образователна възможност за 80 треньори / инструктори, така че да могат да се превърнат в "агент на промяната" и да насърчават етичното отношение и поведение към спорта сред трениращите.

В основата на проекта е разработването на обучения и срещи за млади състезатели на възраст 15-19 години и спортни инструктори с цел насърчаване на важни умения като управление на стреса и чувство на неудовлетвореност, учейки се от загубата, работа в екип, превръщане на грешки в успешни стъпки.

За повече информация ТУК 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top