СТАРТИРА ЕВРОПЕЙСКА АНТИДОПИНГ ИНИЦИАТИВА „САМО СПОРТ“

 10 февруари  516

СТАРТИРА ЕВРОПЕЙСКА АНТИДОПИНГ ИНИЦИАТИВА „САМО СПОРТ“

„САМО СПОРТ“ /JUST SPORT/ е проект, който има за цел да обърне внимание на негативните последствия, които може да доведат до некотролируемото използване на хранителни добавки в сферата на масовия спорт (най-вече във фитнес центрове). Основната цел на настоящия проект е да ограмоти младите хора, които ползват спортни и фитнес центрове, както и начинаещите спортисти. Използването на някои препарати за натрупване на мускулна маса би могло да доведе в бъдеще до тежки сърдечни проблеми, заболявания на черния дроб и други. По време на проекта ще бъдат проведени разнородни активности, чрез които да се стимулират младежите да планират здравословен начин на живот, включващ и напътствията на обучени фитнес и спортни специалисти. Ще бъдат реализирани обучителни модули както на самите младежи, които ще бъдат обхванати в проекта, така и на фитнес и спортни специалисти, които ще подчертаят негативните влияния на веществата, признати за допинг. Ще бъде създадена мобилна апликация, в която ще бъдат включени здравословните фитнес центрове и експерти, отдали се на идеята за „чист” спорт.

По време на първата международна среща по проекта, която се проведе в гр. Рийека, Хърватска, в периода 6-9 февруари 2017 г., бяха обсъдени дейностите, които ще се реализират във всяка от партньорските държави, както и на европейско ниво. От страна на „Асоциация за развитие на българския спорт”, в срещата взеха участие Йоанна Дочевска – мениджър на проекта, Григор Гутев – координатор на проекта и Ивайло Здравков – асистент по проекта.

Партньори в проект „САМО СПОРТ” са организации, обвързани в иновативен консорциум от Хърватска, Словения, Италия, България, Португалия и Швеция. Той е съфинансиран по програма „Еразъм+” на Европейската комисия и ще бъде реализиран в периода 01.01.2017 – 30.06.2018 г.

За повече информация ТУК

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top