НАГРАДИХА ОТЛИЧИЛИТЕ СЕ ЕКИПИ НА КОНКУРСА - ИЗЛОЖЕНИЕ „МЛАДЕЖКО ТЕХНИЧЕСКО ТВОРЧЕСТВО” В ГОРНА ОРЯХОВИЦА

 31 октомври  571

НАГРАДИХА ОТЛИЧИЛИТЕ СЕ ЕКИПИ НА КОНКУРСА - ИЗЛОЖЕНИЕ „МЛАДЕЖКО ТЕХНИЧЕСКО ТВОРЧЕСТВО” В ГОРНА ОРЯХОВИЦА

От 27 до 29.10.2016 г.  в Горна Оряховица в спортна зала „Никола Петров” се поведе първото издание на конкурса-изложение „Младежко техническо творчество”.

Над 60 отбора от цялата страна се включиха във форума. Първото по рода си за България събитие се организира от инициативен комитет, включващ фондация „Милен Григоров”, НТС за Великотърновска област и фирми от региона, и със съдействието на Община Горна Оряховица.

В конкурса-изложение участваха ученици, студенти и младежи, които работят във фирми, използващи иновативни изделия и технологии. Областите, в които се състезаваха, са мехатроника, машиностроене, електроника и електротехника, роботика, приложна механика. Участниците се представиха с полезни модели, конструкции, изделия, макети, инструменти, софтуер или машини.

Паралелно с конкурса-изложение бяха подготвени и съпътстващи мероприятия като ретро линия „От индустриалната ера до нашето съвремие”, техническа конференция, концерт с участието на младежки певчески и инструментални състави. Организацията и логистиката на изложението бяха поверени изцяло на младежите.

Отличеният с първа награда екип подари на организаторите чашата на ПИ с пожелание както е безкрайно числото ПИ, така да са безкрайни и срещите на младите технически умове.

Наградените в конкурса може да видите ТУК 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top