АКЦИЯ НА АРТ ДВИЖЕНИЕ КРЪГ- КЪРДЖАЛИ, ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА

 15 август  478

АКЦИЯ НА АРТ ДВИЖЕНИЕ КРЪГ- КЪРДЖАЛИ, ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА

От няколко години в Кърджали не е отбелязван 12 август – Международният ден на младежта. На 12.08.2016 г. градът осъмна с младежка акция, организирана от екипа на Арт движение КРЪГ в парк „Арпезос Север”, посветена на тазгодишната тема – устойчиво потребление. През 2016-та отбелязването на деня е посветено на целите за устойчиво развитие, приети от 193 държави членки на ООН в края на 2015 г. Мотото нa Международния ден на младежта е предизвикателство за младите поколения и техните родители: „Пътят до 2030-та: да изкореним бедността и да постигнем устойчиво производство и потребление”!

Популяризирането на темата за устойчивото потребление има за цел да повлияе на личния избор на младите хора за екологичен живот, за минимализиране на отпадъците и замърсяването, за избор на „консУмувай вместо консУмирай”, както и в подкрепа на политиките за развитие на „зелена икономика”.

В парк „Арпезос Север”, създаден след 10 години общи усилия на администрация, проектанти, архитекти, строители и граждани, където над 2000 растителни вида оформят днес зеленото пространство, няколко от най-младите дървета-  липи и чинар бяха символично маркирани от младите артисти от КРЪГ с послания от тазгодишната кампания на Международния ден на младежта. Зелените работни места са икономиката на бъдещето. „Зелените“ работни места се създават в резултат на „позеленяването“ на производствените процеси и продукти във всички сектори.

Международният ден на младежта 2016 е подходящ момент да се облегнеш на един млад чинар в едно от най-оживените места в Кърджали и да помечтаеш за деня, когато твоята компетентност, образование и опит на млад специалист ще ти помогнат да станеш част от иновациите, наречени зелена икономика за един по-щастлив и по-богат свят. Млади велосипедисти се включиха в акцията на Арт движение КРЪГ.

За повече информация ТУК 

Новини

Back To Top