УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „НАШЕТО ПРИСЪСТВИЕ В ДИГИТАЛНИЯ СВЯТ”

 10 юли  686

УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „НАШЕТО ПРИСЪСТВИЕ В ДИГИТАЛНИЯ СВЯТ”

Във връзка с избора на участници за ежегодния ученически еко лагер, провеждан съвместно от ЦРЧР и Информационен център „Европа директно“ - София, се провежда конкурс за ученическа разработка, свързан с актуалната тема „Дигитално гражданство“.

Конкурсът е насочен към училищата, работещи по европейски проекти и европейски тематики, и акцентира върху теми като: Активно гражданство; Новите технологии в помощ на обучението и на работното място; Уместно и отговорно използване на технологиите; Дигитална етика; Ефективно и безопасно използване на ИКТ и др.

Конкурсната задача и през настоящата година поставя едно ново предизвикателство – да бъде подготвено кратко предложение за сценарий на едноминутен и/или триминутен видеоклип на тема „Дигитално гражданство“, с който да се представи една оригинална гледна точка за гражданската активност в съвременния свят на технологиите.

Победителите в конкурса ще могат да участват в тазгодишния ученически еко лагер, по време на който ще имат възможност да провеждат активни дискусии и интересни работни ателиета с връстниците си, да надградят своите знания и умения и разбира се - да творят и да се забавляват заедно като едни активни граждани на Европа.

Повече за конкурса и регламент за участие ТУК 

Краен срок за кандидатстване:10.07.2016 г.

Събития

Back To Top