СПОРТНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ТРЕНИРОВКА

 22 юни  513

СПОРТНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ТРЕНИРОВКА

25 юни 2016 г. в София, Борисова градина ще се проведе първата социална инициатива на ДоброДействай, а именно CROSS FUN – спортна тренировка на открито с благотворителна цел.

Темата е спорт, а най-важни участници в събитието са учениците.

В последната събота на месеца, на малкия стадион на Спортна София, ученици ще се съберат да спортуват заедно с цел събиране на средства за децата с увреждания. Тренировката е специално адаптирана и насочена към ученици на възраст 13 -19 години. Треньорите са също ученици, които, въпреки натоварен с тестове и класни период, се подготвят с ентусиазъм за спортното събитие, което предстои да водят.

Освен да се раздвижи и забавлява, всеки участник пряко подкрепя и благотворителната кауза, свързана със събитието. Инициативата е насочена към осигуряване на достъпа до спорт на деца със спина бифида и хидроцефалия – тежки състояния, които засягат множество функции в тялото.

За всеки ученик, включил се в едночасовата тренировка в Спортна София на 25 юни, спонсори ще дарят финансови средства, които да осигурят тренировки на именно тези деца, за които спортът е от първа необходимост.

Организаторът на събитието – ДоброДействай, си поставя за цел да изгради мрежа от активни добротворци сред ученици от цялата страна. Идеята е деца и младежи да се запознаят с ключови социални теми и проблеми на обществото, както и да работят за тяхното решение чрез участие в различни доброволчески инициативи и благотворителни събития.

За повече информация ТУК 

Новини

Back To Top