ОРКЕСТРИ ОТ ТРИ ДЪРЖАВИ ЩЕ СВИРЯТ В МОНТАНА

 26 май  332

ОРКЕСТРИ ОТ ТРИ ДЪРЖАВИ ЩЕ СВИРЯТ В МОНТАНА

Дванадесет оркестри от България, Сърбия и Украйна ще вземат участие в Петнадесетото издание на Международните празници на духовите оркестри „Дико Илиев”. Те ще започнат на 27.05.2016 г. с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на Дико Илиев и с общо изпълнение на всички оркестри на две от емблематичните творби на композитора – „Дунавско хоро” и марша „Сливенци при Драва”. Тази година събитието се провеждат под патронажа на Министерството на културата.

На 28.05.2016 г. от 18 ч. фестивалната програма ще започне с изпълнение на Оркестъра на Ненад Младенович от гр. Враня, Сърбия. Те са миналогодишните победители в прочутия фестивал в Гуча. Ще се изявят и Младежкият духов оркестър с мажоретен състав от Ботевград, Представителният младежки духов оркестър и мажоретен състав от Ловеч, а вечерта ще закрият любимците на публиката - Духов оркестър „Vivo - Монтана“ и Мажоретен състав към Общински младежки дом.

Младежкият духов симфоничен оркестър „Сурма” от Музикалния колеж на гр. Ривне – Украйна, ще даде начало на третата фестивална вечер. Предвидено е и надсвирване на оркестъра на Ненад Младенович от Враня Сърбия и оркестър ВИВО – Монтана.

Програмата ТУК 

 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

От коя година с резолюция на ООН се отбелязва 21-ви май за Ден на културното многообразие за диалог и развитие?

Видео

Вижте още
Back To Top