НАЦИОНАЛНА МЛАДЕЖКА СРЕЩА „СПОРТИГРАЦИЯ“

 12 май  1112

НАЦИОНАЛНА МЛАДЕЖКА СРЕЩА „СПОРТИГРАЦИЯ“

На 15 май 2016 г. от 9.30 часа в конферентната зала на Национална спортна академия „Васил Левски”, „Асоциация за развитие на българския спорт” ще проведе Национална младежка среща „СпортИграция”. Събитието има за цел да събере младите хора и отговорниците за политиките в България, които заедно да дадат предложения и идеи за интеграция чрез спорт, култура, изкуство, което ще повиши гражданската активност на участващите младежи и ще ги направи съпричастни към актуалните проблеми в Европейската общност. От друга страна, взимащите решения на различни нива в България, ще могат да обсъдят, съвместно със свои колеги и с младите хора, възможни решения за интеграция.

Участие ще вземат младежи на възраст между 16 и 30 години с различни интереси, опит и образование, които имат гражданска позиция по темата за интеграцията и/или интеграцията чрез спорт, включително представители на бежанската общност.

В „СпортИграция” ще бъдат включени и отговорници за политиките от различни ведомства, имащи отношение към темата, граждански организации, местна власт. Участие ще вземе и представител на ММС, дирекция „Младежки политики“. Проектът „СпортИграция“ е финансиран по програма „Еразъм+” на Европейската комисия, ключова дейност 3 - „Подкрепа за реформиране на политиките”.

За повече информация ТУК 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година във Франция за първи път се отбелязва 22 септември като Европейски ден без автомобили с цел формиране на екосъобразно мислене и демонстрация на идеята, че животът без автомобили не само е възможен, но и по-приятен?

Видео

Вижте още
Back To Top