ПРЕДСТОЯТ СЪСТЕЗАНИЕ И ФОРУМ ПО МЛАДЕЖКО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В ШУМЕН

 14 септември  16

ПРЕДСТОЯТ СЪСТЕЗАНИЕ И ФОРУМ ПО МЛАДЕЖКО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В ШУМЕН

Неправителствената организация „Демократично Сдружение Искам да Знам" подготвя състезание и форум по младежко предприемачество. Събитията ще се проведат от 24 до 26 септември т.г. в Драматично-куклен театър „Васил Друмев". Над 10 младежи от 15 до 29 години ще представят свои индивидуални  и екипни бизнес идеи пред жури от известни предприемачи. Организаторите са осигурили за победителите атрактивни награди. Състезанието ще бъде в два дни, като в първия ден - 24 септември участниците ще могат да подготвят за презентиране своите идеи, а на следващия ден - 25 септември от 13  ч. до 16 ч. ще ги представят пред журито на конкурса. Още на същия ден в 17.00 ч. ще бъдат обявени и наградени победителите.  На 26 септември от 09.30 до 15.00 ч. в камерната зала на ДКТ „Васил Друмев" предприемачите от журито на конкурса, както и други известни хора с успешен бизнес и управленски опит в подкрепа на предприемачеството ще споделят своите лични предприемачески истории с младите хора.

Състезанието и форума по младежко предприемачество се реализират по проекта „Младежи стават предприемачи" с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, в рамките на Националната програма на младежта (2016-2020). Проектът е финансиран по дог.№ 25-00-90/16.12.2019 г. Проектът стартира на 01 февруари с информационна кампания в 10 шуменски училища, чрез която 36 младежи - ученици и студенти заявиха желанието си да участват в 3 месечно обучение по предпиремачество, организирано от неправителствената организация. В хода на обучителните сесии, младите хора усвоиха умения за формулиране и развиване на бизнес идеи. В края на обучението те посетиха фирмите на успешни предприемачи в страната, които споделиха с тях своя опит в бизнеса. Това помогна на младежите да формулират собствени идеи за бизнес, които ще представят на предстоящото състезание.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година във Франция за първи път се отбелязва 22 септември като Европейски ден без автомобили с цел формиране на екосъобразно мислене и демонстрация на идеята, че животът без автомобили не само е възможен, но и по-приятен?

Видео

Вижте още
Back To Top