КРЪГЛА МАСА „РАБОТЕЩИЯТ УЧЕНИЧЕСКИ СЪВЕТ – ГАРАНТ ЗА УЧИЛИЩНА ДЕМОКРАЦИЯ“

 07 април  6488

КРЪГЛА МАСА „РАБОТЕЩИЯТ УЧЕНИЧЕСКИ СЪВЕТ – ГАРАНТ ЗА УЧИЛИЩНА ДЕМОКРАЦИЯ“

На 21.04.2016 г. в Народното събрание на Република България, Съюзът на учениците в България организира национална кръгла маса „Работещият ученически съвет - гарант за училищна демокрация“. Основна цел на кръглата маса е реализирането на структурен диалог по въпросите на ученическото участие на местно, областно и национално ниво с представители на държавни институции, неправителствени организации и ученически представителства.

На кръглата маса ще бъдат поканени министърът на образованието и науката г-жа Меглена Кунева, народни представители от всички парламентарно представени политически партии, членове на Европейския парламент от България, представители на директорската, учителската, родителската и студентската общности, неправителствени организации с предмет на дейност ученическо и младежко, гражданско участие, представители на OBESSU и други.

Ще се обсъдят и настоящите проблеми в системата на средното образование, представени през ученическата гледна точка, въз основа на проведена национална ученическа анкета „Проблеми в твоето училище“.

За повече информация и програмата на събитието ТУК 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година във Франция за първи път се отбелязва 22 септември като Европейски ден без автомобили с цел формиране на екосъобразно мислене и демонстрация на идеята, че животът без автомобили не само е възможен, но и по-приятен?

Видео

Вижте още
Back To Top