ДОБРОВОЛЧЕСКА СИЛА ПРЕОБРАЗЯВА АСЕНОВГРАД

 25 август  93

ДОБРОВОЛЧЕСКА СИЛА ПРЕОБРАЗЯВА АСЕНОВГРАД

На 23-ти август 2020 г. в Асеновград се проведе акция за почистване в Централен градски парк (парк „Лятно кино”) и парка на ул. „Цар Освободител” (Пърчовата градинка). Събитието постави начало на инициативата „#ЗаАсеНОВград”, която има за цел да облагороди града през следващите няколко месеца и се осъществява по идея на младия гражданин Владимир Гешев.

Приблизително 30 души на различни възрасти впрегнаха усилия в рамките на 2 часа, за да съберат отпадъците от парковите площи. В почистването се включиха както асеновградчани и пловдивчани,  които предварително се бяха осведомили за провеждането му, така и случайни посетители на парковете. В иначе централно разположените зелени кътчета в Асеновград, доброволците събраха 20 чувала отпадъци – фасове, празни кенчета, пластмасови чаши и бутилки, но и памперси, стари кожени седалки, даже и разглобен компютър.

Организаторът Владимир Гешев е дългогодишен доброволец към различни организации и решава да използва натрупания си опит в подобни кампании в полза на родния си град и да повиши общественото самосъзнание на съгражданите си. Опазването на околната среда винаги е било приоритет за него, затова иска да подтикне асеновградчани да се замислят, преди да изхвърлят отпадъците си сред природата.

В пилотната акция се включи Община Асеновград, предоставяйки на доброволците ръкавици и чували, а Общински младежки съвет – Асеновград взе активно участие в цялото събитие. Изненада за всички бе дарената минерална вода от собствениците на ресторант „Лятно кино”, които сами решават да подпомогнат каузата.

Освен удовлетворение от добре свършената работа, всички включили се получиха и сертификат за участие, а усещането им за личен принос е мотивация за отдаденост и в следващите събития.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година във Франция за първи път се отбелязва 22 септември като Европейски ден без автомобили с цел формиране на екосъобразно мислене и демонстрация на идеята, че животът без автомобили не само е възможен, но и по-приятен?

Видео

Вижте още
Back To Top