„ДОБРОВОЛЦИ ПРЕСЪЗДАВАТ ЗАВЕТИТЕ НА ХАН КУБРАТ“

 21 август  83

„ДОБРОВОЛЦИ ПРЕСЪЗДАВАТ ЗАВЕТИТЕ НА ХАН КУБРАТ“

На 13.08.2020 г, стартира новият проект на СНЦ „Бага-Тур“ – „Доброволци пресъздават заветите на хан Кубрат“, финансиран по Националната програма за младежта (2016-2020) на Министерство на младежта и спорта. Пресконференцията се проведе в Аул Бага-Тур, Зоопарк, гр. Стара Загора. Тя беше открита от д-р на с.с.н. инж. Райчо Райчев - председател на организацията, който представи идеята, целите на проекта.

Подробности за най-новия проект на школа „Бага-Тур“ сподели Илияна Семерджиева. Основните участници в проекта ще бъдат млади хора на възраст между 15 и 29 години от Стара Загора, София, цялата страна, членове и доброволци на „Бага-Тур”, студенти и ученици от Стара Загора, София, Велико Търново, гр.Крън.

Една от целите на проекта е стимулираното доброволчеството. Идеята е да се да изведе на преден план неговата роля като необходимо условие за подобряване качеството на живот и жизнената среда на общността чрез прилагане на неформалното обучение и пълноценното оползотворяване на свободното време на младежите.

Втората цел е чрез участие в инициативи, представящи епохата на хан Кубрат, да бъдат окуражени доброволците да потърсят в историческите ни корени начин на формиране на съвременна здравна и мултифункционална култура. Основните дейности включват обучения по две програми: „Доброволчество и добротворци” и „Хан Кубрат“.

Участниците в проекта ще участват в създаването на видеоклип „Зовът на предците - хан Кубрат“. Клипът ще бъде публикуван в социалните мрежи, за да достигне до още по-голяма по численост публика.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година във Франция за първи път се отбелязва 22 септември като Европейски ден без автомобили с цел формиране на екосъобразно мислене и демонстрация на идеята, че животът без автомобили не само е възможен, но и по-приятен?

Видео

Вижте още
Back To Top