ОТКРИВАЩАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ЗА КАМПАНИЯТА „ЖИВЕЙ БЕЗ АГРЕСИЯ“ ПОСТАВИ ОСНОВИТЕ НА ДЪЛГОСРОЧЕН ПРОЕКТ

 30 юли  36

ОТКРИВАЩАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ЗА КАМПАНИЯТА „ЖИВЕЙ БЕЗ АГРЕСИЯ“ ПОСТАВИ ОСНОВИТЕ НА ДЪЛГОСРОЧЕН ПРОЕКТ

Днес се състоя откриващата пресконференция по проект „Живей БЕЗ агресия“. Събитието се проведе в „София Тех Парк“, зала Smart Classroom в сграда „Инкубатор“.

На срещата с медиите бе представен проектът, заложените цели и дейностите, които ще бъдат извършени по него. На пресконференцията присъства заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов.

Пресконференцията се провежда във връзка с договор № 25-00-33/16.06.2020 г., проект „Живей без агресия“ по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2020 г., Направление 1, тема: "Превенция на агресията сред младите хора (насилие, език на омраза, дискриминация, расизъм и др.).

На 16 юни 2020 г. стартира проектът „Живей без агресия“, който се реализира от Фондация „Гласове на Традицията“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности.

През последните години се наблюдава устойчива тенденция за увеличаване на агресията сред младежите и превръщането  в заплаха за общественото здраве. Тя се проявява под различни форми - насилие, език на омраза, расизъм, дискриминация, автоагресия.

Информация от topsport.bg

Новини

Back To Top