МЛАДЕЖКАТА ПЛАТФОРМА U-REPORT БЪЛГАРИЯ ОФИЦИАЛНО СТАРТИРА

 04 май  180

МЛАДЕЖКАТА ПЛАТФОРМА U-REPORT БЪЛГАРИЯ ОФИЦИАЛНО СТАРТИРА

Младежите в България вече са част от глобалното движение на млади хора, за които мнението, позицията и животът им са от значение. Именно затова търсят и общи решения!

Младежката платформа U-Report България беше представена официално на 30 април 2020 онлайн с директен livestream на страницата на УНИЦЕФ България във фейсбук и в страниците на организациите партньори.

U-Report е глобална платформа на УНИЦЕФ, която стартира в България през 2020г. Седем са организациите партньори, активно подкрепящи процеса на работа – Национална мрежа за децата (НМД), Национален младежки форум (НМФ), Национален център за безопасен интернет, Български младежки червен кръст (БМЧК), Дружество за ООН в България, Международна награда на херцога на Единбург – България и Фондация „Билитис“. Всички организации се обединяват около позицията, че мнението на децата и младите хора в България е от значение и трябва да бъде чувано.

U-Report дава възможност на децата и младите хора на възраст 14-29 години да изразяват своето мнение по важни за тях въпроси по достъпен начин. U-Report залага на съвременните технологии: чрез използването на популярния чат Viber регистрираните деца и младежи получават допитвания, полезна информация и препращане към различни услуги, подходящи за тях. Съдържанието на всяко предложено допитване и всяка информация, както и всяка публична проява на U-Report, се обсъждат в широк кръг от организации, експерти, деца и млади хора, за да бъде възможно най-полезно, включвайки неминуемо и младежкото мнение и позиция.

Резултатите са достъпни публично на сайта.

А регистрацията се случва ТУК

U-Report не събира личните данни на потребителите, а участието е напълно безплатно и доброволно. Информацията се използва за привличане на вниманието към проблемите и важните теми, касаещи младите хора. Голямата цел на U-Report е институциите, политиците, работещи с деца и млади хора, и обществото в цялост, да включват младежите във взимането на решения и да могат да отговарят по-добре на нуждите им.

U-Report се стреми да вдъхне увереност на децата и младите хора, че това, което те мислят, има значение, и че си заслужава то да бъде казано и взето предвид.

За повече информация, може да посетите U-Report Bulgaria във Фейсбук.

Информация от ТУК

 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top