ДЕН НА ЕВРОПА 2020 – #ОСТАВАМЕСОЛИДАРНИ

 04 май  171

ДЕН НА ЕВРОПА 2020 – #ОСТАВАМЕСОЛИДАРНИ

Европейски информационни мрежи в България, с подкрепата на Представителство на Европейската Kомисия в България, обединяват усилия, за да отбележат Деня на Европа чрез онлайн информационна кампания, в продължение на дългогодишната традиция, инициирана от информационен център „Европа Директно“ – София.

В инициативата тази година се включват Бюро „Творческа Европа КУЛТУРА“ – България, Център за развитие на човешките ресурси, Младежки Екип Европа, Бюро „Творческа Европа МЕДИА“ – България, Национален център за контакт по програма „Европа за гражданите“, Enterprise Europe Network – България, Европейски потребителски център България и Информационна мрежа „Европа Директно“ – България.

В рамките на кампанията по случай 9 май, във всеки от дните между 1 и 8 май, на Facebook страницата на Европейската комисия в България, ще бъде представяна една от мрежите, която от своя страна през целия ден ще публикува интересно и полезно съдържание на своята Facebook страница. Гражданите ще имат възможност да се запознаят с дейността на всяка една от информационните мрежи на ЕС и да задават своите въпроси към нейните представителите. Всички публикации от кампанията ще могат да бъдат следени с хаштага #ОставамЕСолидарни.

Кулминацията на кампанията ще бъде на от 11.00 ч. на 9 май, когато ще се състои граждански диалог с европейския комисар Мария Габриел, която отговаря за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. Комисар Габриел ще отговори на най-често задаваните въпроси от граждани към европейските мрежи. Зрителите ще имат  възможност да задават своите въпроси към комисар Габриел и на живо чрез онлайн платформата Slido. Събитието ще се излъчва на живо във Facebook и Twitter страниците на Представителството на ЕК, както и пряко в ефира на БНТ2.

Чрез тази своя кампания, европейските информационни мрежи в България и Представителство на Европейската комисия в България продължават заедно да предоставят на гражданите полезна и интересна информация, както и възможност за диалог, въпреки условията на социална изолация във връзка с пандемията COVID-19. Освен това европейските мрежи ще  утвърдят ефективната си съвместна работа в полза на гражданите, дори във времена на динамични промени и непредвидими обстоятелства.

Календар на публикациите и страниците на мрежите може да видите ТУК

Екипът на ЦРЧР

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top