МИНИСТЪР КРАЛЕВ В БРЮКСЕЛ: ПРОГРАМИТЕ НА ЕС "ЕРАЗЪМ+" И ЕВРОПЕЙСКИ КОРПУС ЗА СОЛИДАРНОСТ ТРЯБВА ДА СЪЗДАВАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА МЛАДИТЕ ХОРА

 22 ноември  215

МИНИСТЪР КРАЛЕВ В БРЮКСЕЛ: ПРОГРАМИТЕ НА ЕС "ЕРАЗЪМ+" И ЕВРОПЕЙСКИ КОРПУС ЗА СОЛИДАРНОСТ ТРЯБВА ДА СЪЗДАВАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА МЛАДИТЕ ХОРА

Ключово е през следващия период на програмите и фондовете на ЕС като „Еразъм +“, Европейския корпус за солидарност, европейските структурни и инвестиционни фондове, „Хоризонт 2020“ и „Творческа Европа“ да създадем още повече възможности за обмен, сътрудничество и изграждане на мрежи в областта на младежката работа. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в изказването си в рамките на политически дебат на тема „Визия за младежката работа в Европа: изменението на климата, младите хора и младежката работа“ в сектор „Образование, младеж, култура и спорт”, който се проведе в рамките на Съвета на ЕС в Брюксел. 

Красен Кралев счита за важно бъдещият актуализиран План на ЕС за действие в областта на цифровото образование да обхване и заетостта при младите хора. 

“Националната стратегия на България за младежта след 2020 г. има за цел да развие потенциала на младежите и да насърчи инициативността им. Тя е с 10-годишен механизъм и я изготвяме с активното участие на млади хора от всички краища на страната. По този начин създаваме отговорни, солидарни, млади граждани, носители на положителна промяна”, посочи министър Кралев. 

По време на дебата с гост-говорител младежкият делегат за климата Сара Нюман, Кралев бе категоричен, че изменението на климата не е едноличен въпрос и той изисква координирани действия, не само от правителствата на страните, но и от всеки гражданин на ЕС. 

 “Важно е младите хора да са всеобхватно подготвени по теми, свързани както с климатичните промени, така и с околната среда, и затова ключови са формалното и неформалното образование и обучение. Активността на младежите по отношение на екологията е свързана с постигането на 11-те европейски младежки цели”, отбеляза министърът на младежта и спорта. 

Министър Кралев даде пример със зелените работни места, които биха предоставили необходимите възможности за работа на младите хора, но и ще дадат възможност за прякото им участие в дейности, свързани с преодоляване на последиците от изменящия се климат. 

В края на своето изказване, министърът на спорта изрази позиция, че младите хора са ресурсът, който трябва на Европа не само за справяне с климатичните промени, но и за всички аспекти от живота.

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top