ФИНАЛНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ THE GAME СЕ ПРОВЕДЕ В ТУРЦИЯ

 07 октомври  255

ФИНАЛНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ THE GAME СЕ ПРОВЕДЕ В ТУРЦИЯ

В периода 02.10- 05.10.2019 г. в гр.Сакария, Турция се проведе последната международна среща по проекта “The Game”, реализиран съвместно от партньорски организации от България, Турция, Румъния и Хърватска. От страна на “Асоциация за развитие на българския спорт” взеха участие Константин Занков, член на УС на АРБС, Десислава Самуилова, Димитър Методиев, Сюлейман Сюлейман и Станислав Янев, доброволци в асоциацията.

Целта на проекта е да изгради методология, чрез която да мотивира все повече деца и младежи да бъдат физически активни, посредством прилагане различни традиционни игри, популярни в Европа. Дейностите по проекта включваха и проучвания и представяния в партньорските държави с обща цел ефективна мотивация на повече млади хора да спортуват по един лесен и забавен начин.

По време на партньорската среща представителите на партньорските организации обсъдиха резултатите по проекта, обмениха опит, както и представиха методологията пред учители по физическо възпитание и спорт и треньори по вид спорт в гр. Сакария. Проведе се и спортно събитие за децата в местно училище по време на което се приложиха традиционните игри. Традиционните игри вече се разпространяват и прилагат в спортни клубове и училища в четирите държави и достигат до все повече млади хора в Европа.

Проектът е съфинансиран по програма Еразъм + Спорт на Европейската комисия.

 

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top