ЗАПОЧНА ГЛАСУВАНЕТО ЗА ЕВРОПЕЙСКО ДЪРВО НА ГОДИНАТА 2016

 12 февруари  184

ЗАПОЧНА ГЛАСУВАНЕТО ЗА ЕВРОПЕЙСКО ДЪРВО НА ГОДИНАТА 2016

Започна гласуването в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2016”, организиран от асоциация „Партньорство за околна среда” в Брюксел. Тази година в надпреварата участват 15 разкошни дървета от 15 страни.

България е представена от дъба от Дунавския парк в Силистра, който спечели националния конкурс „Дърво с корен 2015”, организиран от фондация „ЕкоОбщност” през декември миналата година.

Тази година към инициативата се присъединиха със свои представители две нови държави – Германия и Северна Ирландия. Германското предложение е впечатляваща липа, под която ежегодно се обявява местният „крал на стрелците”. Дървото от Северна Ирландия е исторически символ на мира и възпоменанието за жертвите от Втората световна война.

Гласуването ще продължи до 29.02.2016 г. на страницата на конкурса, където всеки може да даде своя глас и да подкрепи желаното дърво в борбата му за титлата „Европейско дърво на годината 2016”.

За повече информация за „Европейско дърво на годината” ТУК

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година ЮНЕСКО обявява 16 ноември за Международен ден на толерантността и приема Декларация за принципите на толерантността - уважение, приемане на многообразието от култури, на всички форми на самоизява и проява на човешката индивидуалност?
Back To Top