МЛАДЕЖКА БАНКА – МОНТАНА С АРТ И ЕКО ИЗЛОЖБА

 12 август  406

МЛАДЕЖКА БАНКА – МОНТАНА С АРТ И ЕКО ИЗЛОЖБА

На 9 август 2019 г. Младежка банка – Монтана организира във фоайето на Общинския младежки дом в града, изложба, посветена на проведения този месец Арт и Еко панаир. От 10.00 до 14.00 часа на същия ден всеки посетител имаше възможността да разгледа и да закупи изработени от доброволци към банката картини, вази, моливници, цветя и други предмети. От екипа на Фондация „Северозападен институт за младежки политики“ уточняват, че същите са направени изцяло ръчно като за материали са използвани както природни продукти /листа, шишарки, клони, сухи треви, жълъди, черупки от градински охлюви, камъни/, така и отпадъчни субстанции /пластмасови бутилки, картон, кашони, копирна хартия, тапети, ролки от тоалетна хартия, канап, стъклени буркани и др./.

Мотото на инициативата е свързано с екологията и опазване на околната среда и има за цел да доближи максимално човека до природата. Благодарение на изработените вещи, хората могат да внесат късче от красотата навън в собствените си домове. От екипа на банката споделят, че подобни проекти преследват и други цели, а именно: стимулиране на твoрческите способности и изобретателността на младите хора; оползотворяване на отпадъците (намаляване замърсяването на околната среда); създаване на неповторими (уникални) по своя стил предмети; запознаване с един модерен и нов начин на себеизразяване, превръщане на всеки в творец; създаване на социални контакти между участниците в Арт и Еко панаира с цел обмен на опит и идеи и изграждане на активна младежка общност в Монтана; оползотворяване на свободното време и влагането му в осъществяването на полезни дейности.

От фондацията уточняват, че предстои организирането и провеждането на други арт фестивали и еко инициативи, тъй като опазването на околната среда, културата и изкуството са области, които са изключително важни за развитието на младите хора. Чрез продажбата на предметите бяха набрани средства за финансиране на бъдещи младежки инициативи и проекти. Проектът Младежка банка – Монтана се осъществява с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и с финансовата помощ на фондация „Чарлз Стюарт Мот".

 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година във Франция за първи път се отбелязва 22 септември като Европейски ден без автомобили с цел формиране на екосъобразно мислене и демонстрация на идеята, че животът без автомобили не само е възможен, но и по-приятен?

Видео

Вижте още
Back To Top