МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ЗА ТРАДИЦИОННИ ИГРИ СЕ ПРОВЕДЕ В СОФИЯ

 25 юни  639

МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ЗА ТРАДИЦИОННИ ИГРИ СЕ ПРОВЕДЕ В СОФИЯ

В периода 23-26 юни 2019, в София се проведе трета международна среща и уъркшоп по проект “The Game”. Срещата събра представители на партньорските организации от България, Хърватска, Турция и Румъния. Целта на проекта е все повече деца и младежи да бъдат физически активни, посредством прилагане различни традиционни игри, играни в Европа. По време на проекта ще бъдат направени проучвания и представяния в партньорските държави, с цел ефективно да бъдат мотивирани все повече млади хора да спортуват по един лесен и забавен начин.

По време на международната среща, освен обмяна на опит между партньорските организации, се проведе и уъркшоп за традиционните игри, както и имплементиране на методологията чрез провеждане на обучение на спортни учители и треньори. Организира се и спортен ден, по време на който се приложиха традиционните игри на различните държави с местна група ученици от 131 СОУ Климент А. Тимирязев, които имаха възможност да пробват традиционните игри на Турция, Румъния и Хърватска. Обратната връзка от участващите ученици от 9, 10 и 11 клас, учещи в училището в столичния район Младост беше повече от положителна, като те с интерес откриха приликите и разликите между националните традиционни игри, които познаваха и международните, които им бяха представени. Учениците имаха възможност да бъдат активни и да се забавляват, откривайки че движението е полезно и атрактивно.

Традиционните игри вече се разпространяват в спортни клубове и училища в партньорските държави и достигат до все повече млади хора в Европа. През 2019 година ще бъдат проведени и различни детски спортни събития в партньорските държави с участие на обучителите.
Основни дейности по проекта:

Транснационална среща по проекта, организирана заедно с уъркшоп (Среща за обмен на добри практики), ще се проведе в Хърватска през май 2019 г.

Транснационална среща по проекта, организирана заедно с уъркшоп (Среща за обмен на добри практики), ще се проведе в България през май 2019 г.

Транснационална среща по проекта, организирана заедно с уъркшоп (Среща за обмен на добри практики), ще се проведе в Румъния през септември 2019 г.

Транснационална среща по проекта, организирана от заедно с уъркшоп (Среща за обмен на добри практики), ще се проведе в Турция през ноември 2019 г.

Проектът „The Game“ е съфинансиран по програма „Еразъм+“ Спорт на Европейската комисия.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година във Франция за първи път се отбелязва 22 септември като Европейски ден без автомобили с цел формиране на екосъобразно мислене и демонстрация на идеята, че животът без автомобили не само е възможен, но и по-приятен?

Видео

Вижте още
Back To Top