ИТАЛИАНСКО РАДИО ШОУ ПЕЧЕЛИ МЛАДЕЖКАТА НАГРАДА „КАРЛ ВЕЛИКИ“ ЗА 2019 Г.

 30 май  132

ИТАЛИАНСКО РАДИО ШОУ ПЕЧЕЛИ МЛАДЕЖКАТА НАГРАДА „КАРЛ ВЕЛИКИ“ ЗА 2019 Г.

Младежката награда „Карл Велики“ бе присъдена тази година на италианското радио щоу „Еврофоника ИТ“, в което млади хора споделят своите истории за Европа.

При връчването на наградата на 28 май в Аахен, Германия, заместник-председателят на Европейския парламент Райнер Виланд заяви: „Еврофоника е идеалният пример как да приближим институциите на Европейския съюз към хората. Това шоу разяснява как работи ЕС и подобрява условията за гражданско участие“.

Конкурсът, организиран от Европейския парламент и Международната фондация за наградата „Карл Велики“, награждава всяка година проекти на млади хора на възраст между 16 и 30 години, които допринасят за разбирателството между европейци от различни страни. 

В надпреварата участват подбрани проекти от 28-те държави-членки на ЕС. Представителите на националните проекти получават диплома и медал и са поканени да присъстват при връчването на Международната награда „Карл Велики“ на 30 май. Тази година е отличен генералният секретар на ООН Антонио Гутериш. 

Тримата лауреати на Младежката награда „Карл Велики“ за 2019 г. са:

Първа награда - Еврофоника ИТ (Италия);

Втора награда - Вашето европейско гражданство (Европейски младежки парламент) (Финландия);

Трета награда - Мюсюлмани срещу антисемитизма (Австрия); 

За повече информация ТУК

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА Е ИЗБРАНА ДАТАТА 21 СЕПТЕМВРИ ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МИРА, ПОСВЕТЕН НА УКРЕПВАНЕТО НА ИДЕАЛИТЕ ЗА МИР И НА ИЗГРАЖДАНЕТО НА КУЛТУРА НА МИРА?

Видео

Вижте още
Back To Top