МЕЖДУНАРОДНО АТЛЕТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ #BACK2TRACK СЕ ПРОВЕДЕ В НЕДЕЛЯ

 20 май  373

МЕЖДУНАРОДНО АТЛЕТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ #BACK2TRACK СЕ ПРОВЕДЕ В НЕДЕЛЯ

Проект „Back2Track”, който Асоциация за развитие на българския спорт координира има за цел да анализира различията и приликите, които спортните клубове имат в подхода си към професионалния и масовия спорт, както и в иновативния подход за включване на деца в неравностойно положение в спорт и физическата активност. Проектът търси начини за създаване на практическите умения и знания в участващите организации как да управляват спортни програми за масов спорт, заедно с спортни програми за професионални спортисти.

В периода 17 – 20 май 2019, София беше домакин на детско състезание по лека атлетика, в което взеха участие деца с ограничени възможности от Хърватска и Белгия, а основен организатор на събитието бе клуб по лека атлетика КЛАСА, който е партньор в проект Back2Track, съфинансиран по програма „Еразъм+“. 

По време на престоя, децата от Белгия и Хърватска, както и децата от България, които взеха участие в дейностите, имаха следната програма:

18/05/2019

10:30 – 12:00 - тренировка (стадион хвърляния – НСА „Васил Левски“)

13:00 – 16:30 – уъркшопове за здравословен начин на живот и защо спортните клубове са важни – перспективата на децата (учебна зала в Мултифункционална зала на НСА „Васил Левски“)

16:30 – 18:30 – посещение на международен турнир „Нови Звезди“ (стадион НСА „Васил Левски“) и подкрепа на участващите от Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост от гр. Баня, Карлово, които стартираха преди официалния старт на състезанието.

19/05/2019

10:00 – 13:00 – Международно атлетическо състезание #Back2Track – стадион НСА „Васил Левски“

В международното атлетическо състезание #Back2Track взеха участие над 150 деца от София и участващите деца от Белгия и Хърватска. Проект Back2Track е съфинансиран по програма „Еразъм+“ на Европейския съюз. 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top