70 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА. ФОТО КОНКУРС В INSTAGRAM

 30 април  490

70 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА. ФОТО КОНКУРС В INSTAGRAM

На 5 май 2019 г. ще се навършат 70 години от създаването на Съвета на Европа. В организацията членуват 47 европейски държави. През седемте десетилетия от своето съществуване, Съветът на Европа обединява ценностната система на държавите, членуващи в организацията и разработва 225 международни договора, които създават по-високи стандарти в областта на правата на човека, върховенството на закона и демокрацията.

През цялата 2019 г., държавите, членуващи в Съвета на Европа, ще отбелязват 70 годишния юбилей с различни събития. По повод своята 70-годишнина, Съветът на Европа е обявил и фото конкурс в Instagram, целящ да разкрие разнообразните гледни точки, които гражданите от 47-те държави-членки имат за Европа днес. Конкурсът е в пет категории:

Хора (таг #MakingEurope2019 #people)

Места (таг #MakingEurope2019 #places)

Моменти (таг #MakingEurope2019 #moments)

Предизвикателства (таг #MakingEurope2019 #challenges)

Черно и бяло (таг ##MakingEurope2019 #blackandwhite)

Участващите снимки следва да използват и тага на официалния акаунт на Съвета на Европа в Instagram: @CouncilofEurope В конкурса може да се включи всеки гражданин, навършил 13 години и живеещ в някоя от 47-те държави. Периодът на провеждане на конкурса е между 4 февруари и 30 април. Определените от жури шестима победители, ще бъдат поканени в Страсбург, Франция на юбилейно събитие през октомври 2019 г.

Повече информация за конкурса може да бъде открита ТУК 

Събития

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА ПО ИНИЦИАТИВА НА ТОГАВАШНИЯ ЕВРОКОМИСАР ФРАНКО ФРАТИНИ 18 ОКТОМВРИ Е ОБЯВЕН ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА?

Видео

Вижте още
Back To Top