ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ММС БЯХА ОФИЦИАЛНИ ГОСТИ НА НАГРАЖДАВАНЕТО НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРС НА БЧК

 17 януари  901

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ММС БЯХА ОФИЦИАЛНИ ГОСТИ НА НАГРАЖДАВАНЕТО НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРС НА БЧК

Представители на Министерство на младежта и спорта бяха официални гости на награждаването на победителите от Националния конкурс на Български червен кръст за стипендии за творческо развитие на деца и младежи със специални образователни потребности и/или нисък социален статус за учебната 2015/2016 г. Церемонията по награждаването се състоя на 17 януари 2016 г. в галерия „Академия“ на Националната художествена академия.

До финала на конкурса са допуснати 17 деца и младежи от цялата страна, като 13 от тях получиха стипендии, а 4-ма – специални награди.

В компанията на Ставри Калинов, проф. Греди Асса и други известни родни творци, младежите нарисуваха 2 общи картини с благотворителна цел на тема „Приятелството”.

Фондът на Българския Червен кръст за насърчаване и развитие на творческите способности на деца и младежи със специфични образователни потребности и/или нисък социален статус е създаден през 2008 г. като част от дългогодишния конкурс, организиран от Българския младежки Червен кръст „Ще ви хареса ли моето творчество?”. Като продължение на международната изложба, организирана в рамките на конкурса, от 2011 г. насам БМЧК провежда Национален конкурс за подкрепа на творческото развитие на деца и младежи в неравностойно положение и насърчаване на техните таланти. 

Събития

Back To Top